Bağımlılıkla Mücadelede Kesinlikle Taviz Yok

Bağımlılıkla Mücadelede Kesinlikle Taviz Yok

Yayınlanma:
Bağımlılıkla Mücadelede Kesinlikle Taviz Yok

Vali Şehmus Günaydın’ın büyük önem verdiği  “Bağımlılıkla Mücadele” toplantısı, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Adli Birimler, Emniyet ve Jandarma teşkilatı temsilcileri, Meslek Örgütü temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıdaki konuşmasında çok önemli mesajlar veren Vali Günaydın, Uyuşturucunun Ülkemiz, geleceğimiz ve gençliğimiz için tehdit boyutuna geldiğinin altını çizerek mücadelenin toplumun tüm katmanları tarafından yürütülmesinin elzem olduğunu vurguladı.

“TOPYEKÜN MÜCADELE”

Vali Günaydın özetle şunları söyledi “ Bu mücadelede bütün kurumların yapacakları çalışmalar ve gösterecekleri çaba, başarımız içim çok önemli. Toplumumuzun tüm kesimleri mücadelede etkin bir şekilde rol alırsa sonuç almamız çok daha kolaylaşacaktır. Geçmiş yıllar ile karşılaştırma yaptığımızda bağımlılıkla mücadelede önemli mesafeler kat ettiğimizi görüyoruz. Bu yeterli değil daha üst seviyede konuyu ele alarak mücadele etmemiz gerekiyor. Toplumumuzun tüm kesimleriyle daha önce yaptığımız toplantılarda ve ilgili kurumların yetkilileriyle bu konuyu hemen hemen her gün istişare ediyoruz. Bağımlılıkla mücadelenin en az maliyetli ve kolay yolu başlamadan önlemek. Bunun için öğrencilerimizi ve ailelerini sürekli bilgilendiriyoruz. 

“TERÖRLE MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ”

Uyuşturucuyla mücadele en az terörle mücadele kadar önemli bir konu. Halk Günü’nde bizlere ulaşan vatandaşlarımızdan dinlediğimiz onlarca örnek bizim bu konu üzerinde çok daha fazla mesai harcamamız gerektirdiğini gösteriyor. Bu konuda daha bilinçli çalışmalıyız. Ülkemizin, milletimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapılan bu mücadelede herkesin taşın altına elini daha fazla koymasını bekliyoruz.

“DENETİMLERDE TAVİZ VERİLMEYECEK”

Bağımlılıklarla mücadele çalışmalarımız ve sigara denetimlerimiz aralıksız sürecek. Bu konuda hiç bir şekilde tolerans gösterilmeyecek. Hiçbir denetim baştan savma yapılmayacak. Toplumumuzu bu derece etkileyen bir konuda hiç kimseye taviz verilmeyecek.

“APART DENETİMİNE DEVAM EDİLECEK”

Belediyemizden Emniyetimize kadar tüm ilgili kurumlar apart denetimlerine devam edecek. Ülkemizin geleceğine zarar verecek hiçbir yaklaşıma izin vermeyeceğiz. 

“GENÇLERMİZİ DIŞLAMAYALIM”

Gençlerimizin tedavileri konusunda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bağımlılıkla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi ihalemiz yapıldı. Burada sadece tedavi yapılmayacak, olayı bütün boyutlarıyla ele alıyoruz. Tedaviden sonra gençleri topluma kazandırmak için sivil toplum kuruluşlarımızla projeler geliştirdik. Tedavi görmüş gençlerimizin topluma kazandırmamız çok önemli. Gençlerimizi kazanmamız, dışlamamamız gerekiyor, bu konuda herkesin hassas davranması da çok önemli” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.