Bağkonak, Sugözü Festivaline Hazırlanıyor

Bağkonak, Sugözü Festivaline Hazırlanıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2019 09:38
Bağkonak, Sugözü Festivaline Hazırlanıyor

Bağkonak köyümüz uzun yıllardır geleneksel olarak kutlanan SUGÖZÜ FESTİVALİ’ne hazırlanıyor.

Bağkonak’ta 31 Mart seçimlerinde göreve getirilen genç Muhtar İsmail Başoda’nın verdiği bilgilere göre bu yıl 4 Ağustos 2019 Pazar günü yapılacak SUGÖZÜ Festivali, son yılların en geniş katılımı ve büyük bir coşku ile kutlanacak.

Seçim çalışmaları sırasında söz verdiği gibi Sugözü Festivalini büyütmek, geliştirmek için gayret gösterdiklerini belirten Bağkonak Muhtarı Başoda “Büyüklerimizin bize aktardığına göre 1930’lardan bu yana her yıl geleneksel olarak kutlanan SUGÖZÜ etkinliklerini yaşatmak için, bizlerden sonraki nesillere aktarmak için, katılımı her geçen yıl daha da arttırmak için Bağkonak Köyü Muhtarlığı olarak büyük bir heyecanla çalışmalarımızı başlattık. İlk olarak festival alanına giden yol üzerinde iyileştirme çalışmaları yaparak ulaşımı kolaylaştırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Bundan başka festival alanında temizlik çalışmasına giriştik, ayrıca halkımızın kullanımına sunulmak üzere çok sayıda kamelya yaptırıyoruz. İnşallah yapacağımız tanıtım çalışmaları ile daha fazla insanı buraya getirerek Sugözü’nü Bağkonak’la sınırlandırmayacak, daha da büyüteceğiz” dedi.

Bağkonak Muhtarlığı görevini bir emanet olarak gördüğünü belirten Başoda “Aldığımız bu emaneti en iyi şekilde bizden sonraki nesillere devretmek için gecemizi gündüzümüze katacağımıza söz verdik, şimdi de sözümüzü yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. Bağkonak hepimizin ortak değeri. Gelir gelmez bir çok sorunla karşılaştık ancak yılmadan, bıkmadan çalışacağız ve hep birlikte yeniden Bağkonak’ı şahlandıracağız” dedi.

Bu arada Başoda’nın girişimleri sonuç verdi ve Bağkonak. Morglu cenaze nakil aracına kavuştu. Başoda “Köyün uzun zamandır ihtiyacı olan morglu cenaze nakil aracını hayırsever vatandaşlarımız sayesinde köyümüze kazandırdık. Bu konuda bize büyük yardımı dokunan eski Bağkonak Belediye Başkanı Şahin Yelaldı’nın kızı Elif Kalender’e teşekkür etmek istiyorum. Bu konuyla ilgili daha geniş açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağımı ve yeni müjdelerin yolda olduğunu ifade etmek istiyorum. Herşey daha güzel, daha yaşanabilir bir Bağkonak için” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.