Bağkonak’ta Yenilenen Atatürk Büstü Törenle Açıldı

Bağkonak’ta Yenilenen Atatürk Büstü Törenle Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2017 19:11
Bağkonak’ta Yenilenen Atatürk Büstü Törenle Açıldı

Yalvaç’a bağlı Bağkonak Köyü’nde geçtiğimiz ay yenileme çalışmalarına başlanan Atatürk Büstü törenle açıldı.

1970 yılında Bağkonak Belediye Başkanlığı tarafından Belediye Meydanı’nda yaptırılan ve bugüne kadar geçen yaklaşık 50 yıllık süre boyunca oldukça yıpranan ve son birkaç yıldır da belediye teşkilatının kapanması ile daha da bakımsız kalan Atatürk Büstünü yenileme kararı alan Bağkonak Atatürkçü Düşünce Derneği kendi imkanlarıyla geçtiğimiz ekim ayı başında çalışmaları başlatmıştı.

Yeni Atatürk Büstü yaklaşık bir aylık çalışmanın sonunda geçtiğimiz günlerde hazır hale getirildi ve bugün saat 11.00’de Isparta ADD’den Şube Başkanı Batuhan Güldiken ile CHP’li Yalım Halıcı, Yalvaç CHP İlçe Başkanı H.Tercan Özgül ve ilçe yöneticileri, Bağkonak ve Yalvaç’tan çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapılan törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Bağkonak ADD Şube Başkanı İsmail Başoda “1970’li yıllarda yapılan Atatürk Büstümüz oldukça yıpranmış, çok kötü bir görüntü oluşmuştu. Atatürk’e ve heykellerine yapılan saldırıların arttığı bugünlerde, O’na daha çok sahip çıkmamız gereken günlerden geçtiğimiz inancı ile Bağkonak ADD olarak büstü Bağkonak’a yakışır bir güzellikte yenileme kararı alarak çalışmaları hemen başlattık. Kısa bir sürede kendi imkanlarımızla yürüttüğümüz çalışmalarımız sonucunda geçtiğimiz günlerde büstümüzün yenileme çalışmalarını bitirdik. Büstün yenilenmesi çalışmalarımız için bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.