Bağkur Borç Sorgulama, Online Borç Ödeme İşlemleri Adım Adım Anlatımı

Tüm sigorta bilgilerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bağkurlu iseniz ve bağkur sorgulama ile prim borcunuzun olup olmadığını, prim günlerinizi ya da emekliliğinize ne kadar kaldığını öğrenmek istiyorsanız sgk.gov.tr sitesinden online bağlanarak bu bilgil

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2016 02:08
Bağkur Borç Sorgulama, Online Borç Ödeme İşlemleri Adım Adım Anlatımı

Sigorta borçlarımı nasıl sorgulatabilirim?

İnternetin sağladığı olanaklar sayesinde birçok işlemi artık kolaylıkla yapabilirsiniz. Tüm sigorta bilgilerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bağkurlu iseniz ve bağkur sorgulama ile prim borcunuzun olup olmadığını, prim günlerinizi ya da emekliliğinize ne kadar kaldığını öğrenmek istiyorsanız sgk.gov.tr sitesinden online bağlanarak bu bilgilere erişebilirsiniz. Bunun için e-devlet şifrenizin olması ve sisteme bu şifre ile girmeniz yeterli olacaktır.

Online ödeme yapabilir miyim?

·        İnternet üzerinden bağkur borcunuzu ödeme imkanınız vardır.

·        Banka üzerinden de kolaylıkla yapabileceğiniz bu işlemde karşınıza gelecek ekrana 4B sigortalı ödemeler bölümünü seçmeniz gerekir.

·        Sorgu tipi bölümünden geçmiş dönem ve cari dönem bölümünü seçerek tc kimlik numaranızı girmeniz gerekir.

·        Sonrasında verilen güvenlik kodunu yazarak borcunuzu sorgulatarak ödeme işlemini başlatabilirsiniz.

 

E-devlet üzerinden borcunuzu öğrenmek için tıkla

İnternet üzerinden sadece borcunuzu sorgulatmaz bunun yanında hizmet dökümü alabilir, emekli aylık bilgisini de öğrenme imkanına sahip olursunuz. E-devlet şifrenizi kullanarak bağkur emekli maaşı sorgulamasını da yaparak ne kadar ödeme alacağınızı öğrenebilirsiniz. E-devlet şifrenizi kullanarak sigorta bilgilerinizin tamamına ulaşabilir ve gerekli olduğu zaman bilgilerinizi rahatlıkla kontrol etme imkanını bulursunuz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.