Bağlar Mahallesinde Bıktıran Yangınlar!

Bağlar Mahallesi’nde son günlerde artış gösteren yangın olayları nedeniyle, vatandaşlar geceleri uyuyamamaktan yakınıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 23:40
Bağlar Mahallesinde Bıktıran Yangınlar!

Bağlar Mahallesi’nde son günlerde artış gösteren yangın olayları nedeniyle, vatandaşlar geceleri uyuyamamaktan yakınıyor. Uçucu madde bağımlılarının çıkardığı iddia edilen yangınlara ‘dur’ denilmesi gerektiğini aktaran mahalle sakinleri, yetkililerin bu konuda çözüm üretmesini istiyor.

Gülistan ve Bağlar Mahallesi’nde  özellikle metruk binalarda çıkan yangınlar vatandaşı iyice tedirgin etti. Son olay Bağlar Mahallesi 2780 sokakta meydana geldi. Güngör Büyükkök’e ait olduğu belirtilen metruk binada sabaha karşı saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki evlere sıçrayan alevler mahallelilere korku dolu dakikalar yaşattı.

Metruk binada bulunan kağıt ve hurda malzemelerin tutuşması sonucu çıktığı belirtilen yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere de sıçradı. Isparta İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri, istirahatta olan personellerini de göreve çağırarak, 5 araç ve 20 personelle yangına müdahale etti.  Yaklaşık bir buçuk saat süren hummalı çalışmayla söndürülen yangında orta çapta maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

İtfaiye Müdürü Halil Açar, bölgede son günlerdeki yangınların artış gösterdiğine dikkat çekerek, takviye araç ve personellerle olaylara müdahale ettiklerini söyledi.

Açar, önceki gün meydana gelen yangında yaklaşık 5 bin TL civarında maddi hasar oluştuğunu aktardı. 

Öte yandan Bağlar Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, son günlerde artan yangın olayları sebebiyle geceleri uyuyamadıklarını belirtirken, bu yangınları uçucu madde bağımlılarının çıkardığını iddia ettiler. Mahalle sakinleri, bu olaylara karışan kişilerin emniyet güçleri tarafından tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını istediler.

Gülistan ve Bağlar Mahallelerinde, geçtiğimiz hafta bir gecede ard arda meydana gelen 4 yangın sebebiyle itfaiye birini söndürmeden diğer olaya gitmek durumunda kalmıştı. İstirahatteki personellerin de göreve çağrıldığı İtfaiye Müdürlüğü’nde, görevli itfaiye erleri canla başla çalışarak, ciddi bir kayba mahal vermeden olaylara müdahale edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.