Bak Şu IŞİD'ciye!

Isparta'dayken Namaz Bile Kılmazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2015 17:17
Bak Şu IŞİD'ciye!

Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan videoda Türkçe konuşarak tehditler yağdıran IŞİD terör örgütü emiri Abu Ammar kod adlı Fatih Acıpayam’ın (47), örgüte katılmadan önce bir dönem Isparta'da yaşadığı ve cami önlerinde tatlı sattığı ortaya çıktı.

Aslen Maraşlı olduğu, 20 yıl önce evlenip 10 yıl önce de Isparta’dan Bursa’ya taşındığı öğrenilen Acıpayam’ın, 2014’te mallarını satarak ailesiyle birlikte Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nden ayrıldığı ve Kilis’ten Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldığı belirlendi. Acıpayam’ın Habertürk’e konuşan bir yakını, şunları anlattı:

‘NAMAZ NİYAZ BİLMEZDİ’
“Isparta’da iken namaz niyaz bilmezdi. Ne olduysa burada oldu. Biz Cübbeli Ahmet Hoca’nın sohbetlerine giderdik. O içeriye bile girmez, kapıda tatlı satardı. Yıldırım İlçesi’nde 2014 senesine kadar tatlıcı dükkânı işletti. Suriye’ye gitmeden önce işyerini 100 bin liraya sattı.

‘HAKKINIZI HELAL EDİN, BİZ SINIRI GEÇTİK’
Gideceğini falan söylemedi. Engel oluruz, mani oluruz, şikâyet ederiz diye düşündü. Dükkânı satıp gizlice gitti. Bir gün işim düştüğü için tesadüf aradım, ‘Hakkını helal et, biz sınırdan geçtik’ dedi ve telefonu kapattı. Kayınvalidesi bu olaylardan 3 ay sonra vefat etti. Ölüm haberini vermek için aradım, ‘Allah’tan geldik, Allah’a döneceğiz’ diyerek telefonu yüzüme kapattı. Bir daha da haber alamadık. 10 sene öncesine kadar bir şeyi yoktu. Ne olduysa, birden cübbeyle, sarıkla gezmeye başladı.

Telefonculuk yaptığı dönemde El Ensar Üniversitesi’ni bitiren bir vatandaş musallat oldu buna. Ondan sonra yoldan çıktı. Eşini de kendisine benzetti. Cumaya gitmezdi, ‘Bu imamların ardında namaz kılınmaz’ derdi. Duyduğuma göre, arkadaşlarına ‘Herkes şehit oldu, bir ben kaldım’ demiş.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum