BAKA, Akşam Eğitimiyle İş Hayatına Hazırlıyor

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, istihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla akşam gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimindeki kursiyerlerle biraya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2013 11:32
BAKA, Akşam Eğitimiyle İş Hayatına Hazırlıyor

Girişimci adaylarıyla tanışıp iş fikirlerini öğrenip görüşlerini paylaşan Tuncay Engin, “Başarılı iş hayatı için eğitim sizin ilk adımınızdır. Yeter ki samimi olun, iradeniz güçlü olsun. Küçük engeller ve zorluklar karşısında pes etmeyin, yılmayın. Başarıya ulaşmak için karamsarlığa kapılmayın, zorluklar mutlaka olacaktır, umutsuzluğa düşmeyin. Biz devlet olarak sizin her zaman yanındayız” dedi.

Görevleri arasında “yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayarak küçük ve orta ölçekli işletmelerle yeni girişimcileri desteklemek” bulunan BAKA, KOSGEB ve SDÜ işbirliğinde uygulamalı girişimcilik eğitimlerini sürdürüyor. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin,  SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde 18.00-22.00 saatleri arasında akşam gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 30 kursiyer ile buluştu. Girişimci adayının KOSGEB’e sunulacak iş planı sunumunu izleyen Tuncay ENGİN, SDÜ Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr İrfan Ateşoğlu’ndan eğitim alan girişimci adayları ile tek tek tanıştı, iş fikirlerini öğrenerek görüş alışverişinde bulundu.

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr Orhan Adıgüzel’in de katıldığı toplantıda Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren BAKA hakkında bilgi veren Tuncay Engin, kalkınma ajansının Batı Akdeniz’in ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan, yatırımcılara mali ve teknik konularda destek sağlayan, yatırımlara öncülük eden, işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalar sürdüren kurum olduğunu anlattı.

‘YEREL DİNAMİKLERE DAYALI GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİ’
BAKA’nın mali destek programları, destekleri, eğitim ve tanıtım çalışmaları konularında bilgi veren Genel Sekreter Engin, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenip sürdürülebilir işletmeler kurulması amacıyla Antalya, Burdur ve Isparta il merkezleri ile ilçelerinde de sürdürüldüğünü belirtti.

Girişimcilerin BAKA, KOSGEB gibi iş hayatlarında önemli kurumları çok iyi tanımaları gerektiğini vurgulayan Tuncay Engin, girişimci adaylarına başarı için kararlılık, azim, kalite ile standartları bozmadan hedefe ilerlemeleri tavsiyesinde bulundu. BAKA Genel Sekreteri Engin, “İş hayatınızda çok başarılı olacağınıza kişisel olarak inanıyorum. Yeter ki küçük engeller ve zorluklar karşısında pes etmeyin, yılmayın. Başarıya ulaşmak için karamsarlığa kapılmayın, zorluklar mutlaka olacaktır, umutsuzluğa düşmeyin. Pes etmeyin sabredin ve başarıya ulaşırsınız. Samimi olun, iradeniz güçlü olsun. Başarının sırrı sizdedir, siz işinizi takip etmezseniz, hayatınızı, işinizi planlamazsanız başarılı olmanız zor. İşinizi kurduktan sonra özellikle imalat yapan işyerlerine yönelik olarak daha ileriki safhalarda Ajansımızın çok ciddi destekleri ve KOSGEB’in diğer destek enstrümanları ile devlet sizin yanınızda olmaya devam edecektir. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız” dedi.

2011’de başlatılan ve ilçelerde de gerçekleştirilen BAKA’nın uygulamalı girişimcilik eğitimleri, Antalya’da 13, Isparta’da 8, Burdur’da da 15 kez gerçekleştirildi. Tamamlanan 36 eğitim programı sonrasında Isparta’da 20, Burdur’da 38, Antalya’da da 12 yeni işyeri açıldı ve açılmaya da devam ediyor. 70 saatlik uygulamalı grişimcilik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimciler, KOSGEB’den 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği ve 12 bin lira işletme giderleri desteği olmak üzere toplam 30 bin lira hibe desteği alabiliyor. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.