BAKA, İspanyol-Türk Firmalarını Buluşturdu

BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’da faaliyet gösteren firmalarla işbirliğini artırma çalışmaları kapsamında İspanya’nın süt ve süt ürünleri sektöründe önemli bir firmasını, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) aynı sektörde faaliyet gösteren firma

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2013 14:12
BAKA, İspanyol-Türk Firmalarını Buluşturdu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya, Burdur ve Isparta’da faaliyet gösteren firmalarla işbirliğini artırma çalışmaları kapsamında İspanya’nın süt ve süt ürünleri sektöründe önemli bir firmasını, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) aynı sektörde faaliyet gösteren firmalarla buluşturdu.

Görüşmelerde hem Türkiye’de hem de İspanya’da ürünlerin pazar payı değerlendirilerek karşılıklı işbirliği yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişi yapıldı.

Sektörlerdeki firmaların iş görüşmelerini organize etmek ve iş birlikteliklerinin artırılmasını hedefiyle çalışmalarını sürdüren BAKA, üç aydır sürdürdüğü görüşmelerle İspanya’nın süt ve süt ürünlerinde lider firmalarından Corporacíon Alimentaria Peñasanta S.A’nın (CAPSA) yetkililerini Antalya’ya getirdi. Bölgenin süt ve süt ürünleri potansiyeli ile pazarı ile işbirliği fırsatlarını araştırmak isteyen ve ortak arayan CAPSA Innova Food Ingredients S.A. Genel Müdürü Dinorah Mandic ve Satış Müdürü Javier Suarez Alvarez, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi’nde (YDO) kalkınma ajansı uzmanları ile biraraya geldi.

BAKA’nın Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan, uzmanlar Mustafa Yüce, Selin Şen ve Seyitcan Altınkaynak, İspanyol firma yetkililerine BAKA’nın faaliyetleri, Batı Akdeniz Bölgesi’nin potansiyeli, süt ve süt ürünleri sektöründeki firmaların faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

ANTALYA OSB’DEKİ FİRMALARLA TOPLANTI
İspanya’da süt ürünleri pazar payı yüzde 15 olan Innova Food yetkilileri, BAKA ekibinin eşliğinde Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki süt ve süt ürünleri firmaların yetkilileriyle biraraya geldi.

Yörükoğlu Süt ve Süt Ürünleri’nin 15 bin m²'lik kapalı alana sahip modern üretim tesislerini gezen İspanyol firma yetkilileri, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 500 firması içindeki Yörükoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yörükoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Hayri Kundakçı ile toplantı yaptı.

Konuk firma yetkilileri, 55 yıldır süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyetini sürdüren Ekici Peynir’in Antalya OSB’deki üretim tesislerini gezdi. Ekici Peynir Fabrika Müdürü Mansur Ekici ile Innova Food Ingredients S.A. Genel Müdürü Dinorah Mandic ve Satış Müdürü Javier Suarez Alvarez toplantı gerçekleştirdi. Ekici, firmanın günlük 400 ton süt işleme kapasitesiyle bölgenin lider firmalarından biri olduğunu ve yüksek gıda güvenliği belgesi olan BRC ile uluslararası standartları yakaladığını söyledi.

Türk ve İspanyol firmalar hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılan toplantılarda, sektörde işbirliği için yapılacak çalışmalar ve yeni iş fırsatları konularında görüş alışverişinde bulundu. Innova Food Genel Müdürü Mandic, görüşmelerin çok verimli geçtiğini, çıkartılan profilin yatırımcı firmalara sunulacağını ve olası ortaklıkların önümüzdeki dönemde değerlendirileceğini söyledi.

Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ise, görevleri arasında yerli-yabancı yatırımcıları eşleştirmek bulunan BAKA’nın, İspanyol firmanın bölgede yatırım kararı alması durumunda da bütün süreçlerde destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.