Baka, Japonya'da Isparta Gülünü Tanıtıyor

Japonya’da bu yıl 14. kez gerçekleştirilecek Uluslararası Gül Fuarı’nda (International Rose Show) stant açarak gül turizmi çalışmalarını sürdürecek olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Yönetim Kurulu üyeleri başkent Tokyo’ya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2012 10:44
Baka, Japonya'da Isparta Gülünü Tanıtıyor

Burdur Valisi Süleyman Tapsız ile Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın başkanlığında BAKA heyeti, ilk görüşmesini Tokyo’nun merkez ilçe belediyesi Shibuya’da gerçekleştirdi.

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Antalya Valisi ile BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında İl Genel Meclisi Başkanları Cavit Arı, Osman Zabun ve İbrahim Ekici, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Yusuf Keyik’ten oluşan heyet, Uluslararası Gül Fuarı’nda üst düzeyde tanıtım çalışmasına başladı.

Shibuya Belediyesi’ne girişte ellerindeki Türk bayrakları bulunan personelin sevgi gösterisiyle karşılanan BAKA heyeti, Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara, başkan yardımcıları Mıtsuhisa Furukawa ve Nobuyuki Mizumura ile toplantı gerçekleştirdi. BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, heyet adına Türkiye Büyükelçiliği ile çok güzel diyalogları bulunan ve Üsküdar Belediyesi’nin de kardeş şehri olan Shibuya Belediyesi’ne güzel karşılama için teşekkür etti.

BAKA’nın Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren bölgenin kalkınma ajansı olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Antalya’nın turizmin başkenti olduğunu ve yıllık 11 milyon turisti ağırladığını, Göller Bölgesi’ndeki Burdur ve Isparta’nın Antalya’ya nazaran daha yüksek bir rakımda bulunduğunu, 9 bin yıllık tarihe sahip, kültürel ve tarihi turizminde ön plana çıkan iki il olduğunu kaydetti.

Antalya’nın hem turizmin hem de narenciye ile sebze meyvenin başkenti, Isparta’nın Türkiye’nin gül bahçesi olduğunu, Burdur’un da tarım hayvancılık ve mermerde ön plana çıktığını belirten Vali Süleyman Tapsız, Türkiye ile Japonya’nın arasında 122 yıllık dostluk ilişkisi bulunduğunu hatırlatarak, “Sizleri Antalya, Burdur ve Isparta illerimize bekliyoruz” dedi.

Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Japonya’da 2003’te ‘Türk Yılı’ kutlandığını 2010 yılında da Türkiye’deki ‘Japon Yılı’ etkinliklerine Tokyo-Shibuya Belediyesi olarak katıldıklarını hatırlatarak, her zaman iki ülke arasında kültürel işbirliği kapsamında adımlar attıklarını ve atmaya hazır olduklarını kaydetti.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Shibuya Belediye Başkanı Kuwahara’ya ziyaret anısına plaket verdi ve sipsi ile İbecik bezi hediye etti. BAKA Yönetim Kurulu üyelerine hediye takdim eden Başkan Kuwahara da yöresel çalgı sipsinin nasıl çalınacağını Vali Süleyman Tapsız’dan öğrendi. BAKA Heyeti, belediye personelinin Türk bayraklı sevgi gösterileri arasında belediyeden ayrıldı.

BAKA, dünyanın en önemli fuarlarından kabul edilen, Japon Devlet televizyonu NHK ile Rose Society’nin Tokyo’da 12-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği 14. Uluslararası Gül Fuarı’ndaki standında tanıtım yapacak. Geçtiğimiz yıl 450 bin kişinin ziyaret ettiği 10 ülkeden katılımcının bulunduğu fuarda BAKA, dünyanın gül yağı üretiminin yüzde 60’ını karşılayan Türkiye’de yetiştirilen gülün tanıtımını gerçekleştirecek ve her yıl gül toplamak

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.