BAKA, MARBLE 2013 Fuarında

BAKA, sektörünün önemli organizasyonu olarak kabul edilen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda (MARBLE 2013) stant açan Burdur, Isparta ve Antalya firmalarını yalnız bırakmadı.

Yayınlanma:
BAKA, MARBLE 2013 Fuarında

Türk ve yabancı mermer ve doğaltaş sektörünü İzmir’de buluşturan MARBLE 2013’deki ikili görüşmelerinde tanıtım yapan BAKA, Batı Akdeniz’in mermer potansiyeli hakkında da katılımcıları bilgilendiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın düzenlediği 27- 30 Mart 2013 tarihleri arasındaki gerçekleştirilecek olan 19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE 2013) törenle açıldı. İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki açılış törenine Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Yılmaz, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Keyik, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Burdur Mermerciler Derneği yönetim kurulu ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

38 ÜLKE, 41 İLDEN 1182 FİRMA KATILIYOR
Burdur Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Mehmet Candan ve uzman Mustafa Nalçacıoğlu’dan oluşan BAKA ekibi, KOSGEB Burdur Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Hamza Alper Doğru ile birlikte Batı Akdeniz ile diğer stantları gezdi.

4 günlük fuar boyunca çalışmalarını sürdürecek BAKA ekibi, son 15 yılda 23 kat büyüyen doğaltaş sektöründe, Burdur başta olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesi’nin ihracattan hak ettiği payı alması için BAKA’nın yaptığı ve gelecekte yapmayı planladığı çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendiriyor, BAKA’yı ve Batı Akdeniz Bölgesi’ni tanıtan kitapçıklar ile bölge sektör raporlarını ziyaretçilerle paylaşıyor.

45 bin metrekare net alan üzerinde düzenlenen MARBLE 2013’de, işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham madde olmak üzere yaklaşık 13 bin ton taş, 612 adet blok mermer ve doğaltaş sergileniyor. Fuara Umman Sultanlığı bu yıl ilk kez katılırken, İtalya, Çin, Hindistan, İspanya ve ABD ile birlikte 38 ülkeden katılım gerçekleşiyor. MARBLE 2013’de mermer ve doğaltaş, fabrika makinaları, ocak-iş makinaları ve ekipmanları ile sarf malzemeleri olmak üzere 4 ana grupta ürünler sergileniyor.

Fuara bu yıl konaklaması İZFAŞ tarafından karşılanacak olan Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Filistin, Irak, İran, İsrail, Kuveyt, Moldova, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan alım heyetleri gelecek. Fuara 90 ülkeden, 5 bini aşkın yabancı profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.