BAKA 7.5 Milyon Dolarlık Bağlantı Kurdu

BAKA, ticaretin hiç olmadığı, hatta birbirini tanımayan iki ülke olan Hindistan ile Türkiye’yi buluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2012 09:59
BAKA 7.5 Milyon Dolarlık Bağlantı Kurdu

Hindistan Zirvesi adı altında gerçekleştirilen buluşmada, Hintli 40 iş adamı ile batı Akdeniz bölgesi işadamları tarım, turizm, yenilenebilir enerji, kozmetik ve mermer sektörlerinde görüşme imkanı buldular.

Bu 4 günlük zirvenin ardından ticari bağlantıların detayları masaya yatırıldı, ziyaretler yapıldı.

İşte bu buluşmalar sonrası ilk kez ticari anlaşmalar yapıldı. İlk etapta 7.5 milyon dolarlık bağlantı kuruldu. Bu müjdeyi BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin verdi. Engin, “Bizim üstün olduğumuz 6 alan onların da ilgisini çekti. Tarım, turizm, yenilenebilir enerji, gıda, kozmetik ve mermer. Bu alanlarda güzel işbirlikleri olacak. İşbirliği protokolleri imzalandı. İşadamlarını buluşturmamızda birebir BAKA uzmanlarımız görev aldı. Görüşmelerin sonucunda bir anket yaptık. Sorular sorduk, memnuniyet düzeylerini ölçmek için. 7.5 milyon dolarlık bir bağlantı kuruldu, bu onların kendi beyanları. Bu bir başlangıç. Özellikle mermer ve gıda öne çıktı. Zamanla bu gelişecek. İnanılmaz memnuniyet duyduklarını defalarca ifade ettiler” diye konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Engin, işin bundan sonrasının takip gerektirdiğini söyledi. Engin, enerji yatırımının da bağlantısının kurulduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.