BAKA Antalya’daki Kurumlarla Buluştu

BAKA, bölgedeki kurum ve kuruluş toplantıları kapsamında Antalya’daki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu ile toplantılar gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2013 18:15
BAKA Antalya’daki Kurumlarla Buluştu

İki kurumun çalışmalarına BAKA’nın faaliyetleri ve görevlerinin büyük katkı sağladığı belirtildi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu ve TÜRSAB Akdeniz Bölge Müdürü Kirami Acar ile biraraya geldi. BAKA ile TÜRSAB Antalya Bölge Müdürlüğü’nün toplantısında, turizm sektörünün genel sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Bölgesel yürütme kurulu olarak Antalya’nın yanı sıra Isparta ve Burdur’da kayıtlı firmaların da görev sahalarında olduğunu, bu anlamda BAKA ile aynı illerde çalışmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Kerim Çavuşoğlu, TÜRSAB Antalya olarak 700’e yakın üye seyahat acentesi ile Türk turizmine hizmet ettiklerini belirtti. Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Türk turizmi son 10 yılda büyük mesafe aldı; ancak turizmin bazı yapısal sorunları devam ediyor. Mevzuat açısından turizmde çok ciddi bir eksiklik olduğunu düşünmüyoruz, ama mevzuatın uygulamasında çeşitli sıkıntılar yaşanabiliyor. Bizim sektörümüzdeki en önemli sorunlardan birisi, yeterli denetimin olmaması. Kural dışına çıkan bir turizm paydaşı tam manasıyla denetlenip, yaptırıma tabi tutulamıyor. Bu durum sektörde haksız rekabete yol açıyor.”

TURİSTİN ŞEHİR MERKEZİNE ÇEKİLMESİ
Turizmden toplumun tüm kesimlerinin adil pay alabilmesi için, turistin konaklama tesislerinden şehre çıkmalarını teşvik edecek çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Kerim Çavuşoğlu, “Turistin, bazı önemli ihtiyaçlarını şehir merkezinden temin etmesine yönelik bir politika herkese fayda sağlar. Bu yönde gerekirse, otel belgelendirme yönetmeliğine uygun ilaveler yapılarak, turistin şehir merkezine gelmesi teşvik edilebilir” diye sözlerine devam etti.

Antalya’da turizmin çeşitlendirilmesi anlamında sağlık turizminin önemli fırsatları beraberinde getirdiğini, bu sektörde tüm kurum ve kuruluşların ortaklaşa çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayan TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Çavuşoğlu, BAKA’nın bir süredir yürüttüğü Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Kümelenmesi çalışmalarının bu konuda güzel bir inisiyatif olduğunu belirtti.

Sağlık turizmi sektöründe daha yolun başında olunduğunu, daha yapılması gereken birçok iş bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sağlık turizmi mevzuatı ile seyahat acentaları mevzuatı arasında uyumun sağlanmasının önemi üzerinde durdu. Çavuşoğlu, kurulduğu günden beri Antalya’da turizm sektörüne önemli katkılar sağlayan BAKA’ya çalışmalarından dolayı teşekkür ederek birlikte çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

FAM-TRİP’LER BİLİNİRLİĞİ ARTIRDI
Genel Sekreteri Tuncay Engin ise, BAKA’nın turizm sektöründe son dönem yapmış olduğu çalışmalar ve önümüzdeki dönem planladığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Tuncay Engin, BAKA tarafından özellikle Körfez ülkelerinden Batı Akdeniz’e düzenlenen “Fam Trip”ler vasıtasıyla, Antalya’nın Körfez Bölgesi’nde bilinirliğinin artırıldığına dikkat çekti. Engin, “BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur’un turizm fırsatlarının tanıtılması için önümüzdeki günlerde yeni Fam Trip’ler düzenlemeye devam edecek. Bu geziler ile bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yeni ve nitelikli pazarlara açmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu ile sektörün ilgili tüm kuruluşlarının katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

Genel Sekreter Engin, YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ile birlikte Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç ile biraraya geldi. Çevresel değerlerin tüm dünya için büyük önem taşıdığını, ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik yatırım projelerinin koruma kullanma dengesi içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yaşar Güvenç, BAKA Kalkınma Kurulu üyesi olduklarını ve BAKA’nın sürdürdüğü bölge ekonomik kalkınmasına yönelik çalışmalarına katkı sağladıklarını söyledi.

Güvenç, kentsel dönüşüm konusunda Antalya’da çeşitli çalışmaların yürütüldüğü, bir dünya kenti olan Antalya’da bu çalışmalara herkesin katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya, Isparta ve Burdur’da faaliyet gösteren kalkınma ajansının son dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi. Engin, son dönemde özellikle BAKA’ya yenilenebilir enerji alanında önemli yatırım projeleri geldiğini, bu projelerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile beraber çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.