BAKA-ATAV Buluşması

Bölgesel kalkınmanın pek çok alanında olduğu gibi turizm alanında da ilgili paydaşlarla çok önemli çalışmalar yürüten Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Antalya turizminin yurt içinde ve yurt dışında profesyonel bir biçimde tanıtımını yapan Antalya

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2011 15:39
BAKA-ATAV Buluşması

Bölgesel kalkınmanın pek çok alanında olduğu gibi turizm alanında da ilgili paydaşlarla çok önemli çalışmalar yürüten Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Antalya turizminin yurt içinde ve yurt dışında profesyonel bir biçimde tanıtımını yapan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Antalya ve bölgede turizminin daha etkin tanıtımı konusunda ortaklaşa yapılabilecekleri masaya yatırdı. Toplantıda, BAKA ile ATAV’ın işbirliğinin Batı Akdeniz turizminin tanıtımı ve diğer alanlarda faydalı sonuçlar doğuracağı vurgulandı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Bürosu’nda yapılan toplantıya, aynı zamanda BAKA Kalkınma Kurulu üyesi olan ATAV’ın Başkanı Nizamettin Şen, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek katıldı. ATAV Başkanı Şen, 1996’da kurulan vakıf olarak Antalya turizminin yurt içinde ve yurt dışında profesyonel bir biçimde tanıtımını yaptıklarını söyledi.

42 yıllık turizmci tecrübesi ve bilgi birikimini son ATAV ve diğer STK’lar bünyesinde Antalya turizminin gelişmesi yönünde kullandığını belirten Şen, “ATAV, turizmin bölgesel tanıtımı ihtiyacına dayanarak kuruldu ve kurulduğu günden beri Antalya turizmine öncülük eden birçok çalışmalar gerçekleştirdi” dedi.

ATAV olarak bütün çalışmalarının belli bir strateji ve vizyoner bakış açısı çerçevesinde olduğuna vurgu yapan ATAV Başkanı, ancak bir vakıf olarak ATAV’ın da faaliyetlerinin daha da etkin olabilmesi ve sürdürülebilirliği için bir ‘akar’ının olması gerektiğini ifade ederek, vakıf olarak bu konuda da çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

‘MARKALAŞMAYI İLK KONUŞAN ATAV’
ATAV Başkanı Şen, Antalya turizminin ve bir kent olarak Antalya’nın markalaşması konusunu 1990’lı yıllarda ilk gündeme getiren kuruluşların başında kendilerinin geldiğini belirterek, o zamandan beri bu konuda önemli mesafeler alındığına vurgu yaptı. Antalya’nın yemek kültürünü tanıtan ve ATAV tarafından farklı dillerde hazırlanan Yemek Kültürü Kitabı’nın gerek Türkiye’de gerek yurt dışında büyük ilgi gördüğünü anlatan Nizamettin Şen, bu çalışmanın Türkiye’de bölgesel düzeyde yemek kültürünü tanıtan ilk kitap olduğunu kaydetti.

ATAV Başkanı Şen, “Bana göre Kaleiçi, Antalya’nın mücevheridir. Bu mücevherin çok iyi tanıtılması ve çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Vakıf olarak Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliğine giderek, Kaleiçi yürüyüş yolu haritasını hazırlacağız. Bu haritalar turistlerin önemli bir ihtiyacını karşılıyor” diye konuştu.

HER YIL FARKLI TEMALI TAKVİMLER
ATAV olarak hazırladıkları takvimlerde her sene farklı bir tema seçtiklerini belirten Şen, “Bu sene Antalya plajlarını takvimlerimizde kullandık, 2012 yılının teması ise Antalya’da bulunan mağaralar olacak” diye devam etti. Önümüzdeki yıllarda ise Antalya’nın kuşları, tiyatroları ve köprülerinin her bir yıl için bir tema olarak belirlenmesinin planlandığını bu konulardaki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Şen, ATSO ve ATAV’ın çalışmaları ile Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği’nin (ICCA) Genel Kurulu 2014 yılı toplantısının Antalya’ya kazandırıldığını hatırlattı. ATAV olarak kongre turizminin bölgemizde geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Şen, 2012 yılı İngiliz Seyahat Acentaları Birliği’nin Genel Kurulu’nun da Antalya’da yapılacağını da kaydetti.
ATAV’ın çalışmaları ile Antalya turizminin tanıtımına yön vermeye çalıştığını söyleyen Nizamettin Şen, Antalya Kongre Bürosu ve ATAV’ın önerileri ile en son ALLINANTALYA (all-in-Antalya) sloganının kullanılmaya başlanmasını görmekten memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, ALLINANTALYA sloganının çok etkili bir slogan olduğunu belirterek, bu sloganın çok önemli bir ihtiyacı gidereceğini ifade etti.

Engin, BAKA olarak bölgesel kalkınmanın pek çok alanında olduğu gibi turizm alanında da ilgili paydaşlarla çok önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydederek Antalya, Isparta ve Burdur illerinin yatırım imkânları ile turizm potansiyeli hakkında Türkçe ve İngilizce tanıtım kitapları, broşürler ve CD’ler hazırladıklarını ifade etti. BAKA Genel Sekreteri, geçtiğimiz Nisan ayında ‘Batı Akdeniz Bölgesi ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Zirvesi’ni düzenlediklerini hatırlatarak, zirve ile ikili pek çok iş bağlantısı yapılmasının sağlandığını kaydetti.

KÖRFEZ VE JAPON TUR OPERATÖRLERİ
Nisan ayından yapılan zirve ile BAKA’nın Körfez ülkelerinde referans ajans olarak anılmaya başlandığını belirten Tuncay Engin, Körfez ülkelerinden nitelikli turistin bölgemize çekilmesi için 28-29-30 Kasım tarihlerinde Körfez Ülkeleri Tur Operatörleri Programı’nın düzenleneceğini, bu konuda hazırlıklara devam edildiğini belirtti.
Genel Sekreter Engin, “Körfez ülkeleri tur operatörleri programları önümüzdeki Mart, Nisan ve Mayıs aylarında da yapılacak. Her bir programa farklı bir Körfez ülkesinin en büyük tur operatörlerinin dâhil edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Mayıs ayında Japonya’dan Isparta’ya gül turizmi konusunda tanıtım yapmak üzere Japon tur operatörlerini de getireceğiz” diye konuştu.

Engin, bu yılsonunda Batı Akdeniz Bölgesi ve Hindistan İş ve Yatırım Fırsatları Zirvesi’nin düzenleneceğini belirterek, “Hindistan, 1.2 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi. Gelişmekte olan ekonomisi ile BRIC ülkelerinin en önemlilerinden birisi. Hindistan’dan özellikle Antalya’ya düğün turizmi anlamında ciddi bir akım başlamış durumda. Zirve ile Antalya, Isparta ve Burdurlu işadamlarımızın henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş, önemli bir pazara girmelerine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.
Toplantı sonunda BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen’e teşekkür ederek, bölgemiz turizminin tanıtımı ve diğer alanlarda iki kurumun işbirliğine gitmesinin faydalı sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.