BAKA' dan Yalvaç'a 175 Bin TL

“Turizmin Geliştirilmesi ve Kullanılmayan Potansiyellerin Değerlendirilmesi Çerçevesinde 5 Bin Yıllık Yalvaç Medeniyetini Markalaştırma Projesi” BAKA tarafından kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2011 18:42
BAKA' dan Yalvaç'a 175 Bin TL

BAKA tarafından 2011 yılı başında ajansın kuruluş amacına uygun olarak, hibe mali destek verilecek proje sunulması çağrısı üzerine harekete geçen Yalvaç Belediyesi toplam 3 proje hazırlayarak başvuruda bulundu. “Turizmin Geliştirilmesi ve Kullanılmayan Potansiyellerin Değerlendirilmesi Çerçevesinde 5 Bin Yıllık Yalvaç Medeniyetini Markalaştırma Projesi” BAKA tarafından kabul edildi.

Destek kapsamında Projenin 233 bin 832 TL olan toplam maliyetinin %75’i yani 175 bin 374 TL’si BAKA tarafından hibe olarak karşılanacak. Projenin yürürlüğe girmesi ve söz konusu mali desteğin aktarılması için 5 Ağustos 2011 Cuma günü BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram arasında sözleşme imzalandı. Isparta’da Genel Sekreter Tuncay Engin’in çalışma ofisinde yapılan imza törende Tuncay Engin, 180 belediye projesi arasında sadece 2 belediyenin projesinin kabul edildiğini, bunlardan birisinin Antalya Büyükşehir Belediyesi diğerinin de Yalvaç Belediyesi olduğunu söyleyerek Başkan Tekin Bayram’ı kutladı ve hayırlı olmasını diledi.

İmza töreninin ardından söz alan Başkan Tekin Bayram da milattan önce (M.Ö.) 3 binli yıllardan kalma yirmiye yakın höyükle başlayan Yalvaç tarihi sırasıyla ay tanrısı adına tarihte kentleşmiş tek merkez olan Men Kutsal Alanı, Büyük İskender’in komutanlarından Seleikoslar tarafından M.Ö. 280’de kurulan ve Roma döneminde bölgeye başkentlik yapan Pisidia Antiokheia antik kenti, M.S. 46 yılında Hristiyanlık dininin ilk vaazlarından birinin verildiği yerin üzerine inşa edilen St. Kilisesi, Türk tarihi için önemli bir savaş olan Miryakefalon Zaferi, Oğuz boylarının gelip yerleştiğindeki ilk merkez olan 8 asırlık çınar ağacıyla Çınaraltı, Selçuklu eseri Devlethan Camii, geleneksel Türk el sanatları, Osmanlı Hamamı, geleneksel yemek kültürü, Cumhuriyet’in ilk işletmelerinden birisi olan Eski Deri Fabrikası, ilk özel okul olan Yalvaç Orta Mektebi, üniversitesi ve Yalvaç Anlatan Meydanı ile günümüze yani 2 binli yıllara uzanan, kesintisiz ve her birini görebileceğiniz kalıcı eserler bıraktığı 5 bin yıllık Yalvaç tarihini tüm dünyaya tanıtmak için çabaladıklarını söyleyerek bundan sonra BAKA tarafından sağlanan söz konusu mali destek ile de çalışmaların çok daha hızlı ve kısa zamanda sonuç almaya yönelik olacağının altını çizdi.

Söz konusu mali destek kapsamında internet sitelerine, ulusal gazete ve dergilere reklam verilecek, Yalvaç’ı tanıtan film, afiş, broşür ve kitaplar hazırlanacak. Aynı zamanda uzman ve bilim adamlarının katılacağı çeşitli sempozyum ve konferanslar düzenlenip, halka marka bilinci eğitimleri verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.