Baka Desteği, Üretim Kapasitesini 5 Kat Artırdı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Manavgat Ziraat Odası’nın (MZO) zeytinyağı fabrikasında incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 13:23
Baka Desteği, Üretim Kapasitesini 5 Kat Artırdı

MZO Başkanı Rasim Metin’in eşlik ettiği inceleme gezisinde Tuncay Engin, BAKA’nın projeye verdiği mali destek sonrası geçen yıl günlük 20 ton zeytin işleme kapasitesinin 110 tona çıkmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde, 5 yıl önce ‘1 Milyon Zeytin Fidanı Dikelim Kampanyası’ başlatan Manavgat Ziraat Odası, Taşağıl Beldesi’ndeki zeytinyağı işletmesi için BAKA’ya proje verdi. ‘Manavgatlı Üreticilerden Zeytinyağı Üretim Hamlesi’ projesi, BAKA’nın 2011 Mali Destek Programı Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi alt başlığından 300 bin liralık destek almaya hak kazandı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Tarım İlçe Müdürü Birol Tuncel ile birlikte, mali destek sonrası rekabet gücünün arttırılması için modüler sistem zeytin sıkım makineleri alınarak teknolojisini yenilen MZO’nun zeytinyağı fabrikasında incelemede bulundu.

ALTIN ÇAĞ YAŞANMASINDA DESTEĞE TEŞEKKÜR
Odaya ait tesisin rantabl çalıştığını ve üretimin 5 kat artarak günlük kapasitenin 20 tondan 110 tona çıktığını belirten MZO Başkanı Rasim Metin¸ Manavgat’ın zeytinyağında altın çağını yaşamasında BAKA’nın destekleri için teşekkür etti. Bu yıl 2 bin 500 ton zeytin işlemeyi hedeflediklerini ve ticari bir beklentileri olmadığını, çiftçiye daha iyi hizmet etmeyi amaçladıklarını söyleyen Rasim Metin, çiftçinin ürününden 6’da 1 olarak uygulanan hakedişinin işletmelerinde 10 litrede 1 litre olarak uygulandığını ve çiftçiye 9 litreyi geri verdiklerini vurguladı.

Projeyi başarıyla hayata geçiren Manavgat Ziraat Odası’nı kutlayan BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN de, iklim ve toprak yapısı kaliteli zeytin yetiştiriciliğine elverişli Manavgat’ın zeytincilikte gelişmesi ve yağının marka olması için önemli bir projenin desteklendiğini belirtti.

16 bin üyesi bulunan Manavgat Ziraat Odası’nın diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek başarıya imza attığını belirten Tuncay ENGİN, “Üretimin daha hijyenik hale gelmiş ve üretim kalitesinin yükseltilmesi ile üretimde kayıplar önlenmiş. Rekabet gücünü artıran Manavgat Ziraat Odası, üye üreticilerin gelirlerinin artırılmasını sağlaması bizleri mutlu etti. Yerel potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalar yürüten BAKA, sivil toplum örgütleriyle işbirliğine her zaman hazır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.