Baka Desteği, Verimliliği Yüzde 300 Arttırdı

BAKA'nın mali destek sağladığı projesiyle,üretimde verimlikle birlikte kapasitesini de yüzde 300 oranında artıran Panel Ahşap Ürünleri Kurucu Ortağı Hüseyin Pınarbaşı, Genel Sekreter Tuncay Engin’i ziyaret etti.

Yayınlanma:
Baka Desteği, Verimliliği Yüzde 300 Arttırdı

Doğu Beyazıt İshak Paşa Sarayı restorasyonu, Dolmabahçe Sarayı Matba-i Amire Bölümü Çatı Konstrüksiyonu gibi tarihi yapıların yanısıra çok sayıda otel ve tatil köyünün lamine ahşap konstrüksiyonlu kubbeleri, havuz üstü köprüleri, gölgelikleri, kaplamaları gibi işlerini yapan firmanın kurucusu Hüseyin Pınarbaşı, destek sonrası verimliğin yüzde 300 artmasını, yenilikçi teknolojiyle uluslararası rekabet edebilir kapasiteye ulaşmasına katkı sağlayan BAKA’ya teşekkür etti.

Antalya’da faaliyetlerini sürdüren Panel Ahşap Ürünleri, ‘Lamine Ahşap Yapı Elemanları Üretiminde Teknolojik Modernizasyon ve Kapasite Artışıyla Rekabet Gücünün Artması’ projesine BAKA’nın 2011 Yılı Mali Destek Programı Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi alt başlığından yaklaşık 377.666 TL destek almaya hak kazandı ve toplamda 850.000 TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

Aynı zamanda Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Divan Kurulu Başkanı olan Panel Ahşap Ürünleri Kurucu Ortağı Hüseyin Pınarbaşı, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’i makamında ziyaret etti. BAKA’ya projeler ile projelerin uygulanma aşamalarındaki destekleri, bölge ekonomisine kazandırdığı ivme, sürdürülebilir kalkınma çalışmaları için teşekkür eden Hüseyin Pınarbaşi, ahşap mobilya, mutfak üretimi ve montajıyla 1992’de kurdukları firmanın 3 yıl sonra lamine ahşap yapı elemanları üretimine geçerek oteller, tatil köyleri, Dolmabahçe Sarayı Matba-i Amire Bölümü Çatı Konstrüksiyon İşleri, Başbakanlık Çalışma Ofisi, Doğu Beyazıt İshak Paşa Sarayı restorasyonu gibi tarihi eserler ile spor ve konferans salonları, lamine ahşap çatı konstrüksiyonu çalışmaları yaptıklarını söyledi.

‘TEŞEKKÜRLER BAKA’
BAKA’dan destek alan projelerini üretimde verimliliği maksimize etmek amacıyla hazırladıklarını söyleyen Hüseyin Pınarbaşı, “Modern teknolojiyi kullanarak bölgemizde fark oluşturmayı amaçladık. Manuel olan makinemizi modernize ederek otomatik versiyonunu aldık kapasitemiz %300 oranında arttı.

Dört Taraflı Planyalama Makinesi ile de manuel zımparalama işlemini otomatik hale getirerek %300 verimlilik artışı sağladık. Teknolojik iyileştirme ve modernizasyon ile ithal etmekte olduğumuz lamine edilmiş malzemeyi üretebilecek duruma geldik. Daha az maliyetli ürünler elde ettik ve yenilikçi teknolojilerle uluslararası rekabet edebilir donanım ve kapasiteye ulaştık. Teşekkür BAKA” dedi.

Kalkınma Ajanslarının yeni kurumlar olduğunu, özel sektöre, kamu kurum ve kuruluşlarına, STK’lara ve yatırımcılara destek vermek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Genel Sekreter Tuncay Engin de, yerel potansiyeli harekete geçirmek için çalışmalar yürüten BAKA’nın özel sektör ile işbirliğine her zaman hazır olduğunu belirtti. Tuncay Engin, Batı Akdeniz ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak proje için firma sahibi Hüseyin Pınarbaşı’ya yatırım ve ziyaretleri için teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.