BAKA Destekli Proje Tamamlandı

“Doku Kültürü Teknikleriyle Hastalıktan Ari Meyve Anaçlarının Üretimi ve Farklı Abiyotik Stres Koşullarında Adaptasyonlarının Araştırılması” isimli proje tamamlandı.

Yayınlanma:
BAKA Destekli Proje Tamamlandı

BAKA-2011 Yılı Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Evrim Arıcı tarafından yürütülen “Doku Kültürü Teknikleriyle Hastalıktan Ari Meyve Anaçlarının Üretimi ve Farklı Abiyotik Stres Koşullarında Adaptasyonlarının Araştırılması” isimli proje tamamlandı.

Bitki Koruma Bölümünde gerçekleştirilen proje bilgilendirme toplantısına, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman, projeye destek verenler, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akkurt, genç yaşına rağmen önemli başarılara imza atan SDÜ’nün TÜBİTAK projelerinde birinci sırada yer aldığını belirterek bu başarıya destek veren tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.
Proje hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Arıcı, “Proje ile klonal anaçlarının doku kültürü teknikleri ile hastalıktan ari, sağlıklı ve hızlı çoğaltmalarının sağlanmasını, bölgemizde üretimi yapılacak olan klonal meyve anaçlarından tesis edilen bahçelerin hastalık ve zararlılar yönünden izlenebilmesi ve uygun tedavi yöntemlerinin araştırılmasını, SDÜ adına Ar-Ge tabanlı AB standartlarına uygun ılıman iklim meyve anaç üretim laboratuvarlarının oluşturulmasını amaçladık.

Projemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. Konuşmasının ardından Arıcı, katılımcılara BAKA’nın da desteğiyle oluşturulan proje çalışma laboratuvarını tanıttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.