BAKA Eğirdir ve Yalvaç’ı Bilgilendirdi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2014 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantılarını Isparta’nın ilçelerinde de gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2014 10:16
BAKA Eğirdir ve Yalvaç’ı Bilgilendirdi

Aynı gün öğleden sonra Eğirdir’de akşam da Yalvaç’taki toplantılarda potansiyel başvuru sahiplerine mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda bilgiler verildi.

BAKA’nın 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki mali destek programlarından Isparta ve ilçelerinde 18’i kamu kurumu ve 34’ü KOBİ olmak üzere 52 projenin yaralandığı belirtilen toplantılarda, fikirlerin projelendirilmesi konusunda BAKA’nın proje eğitimlerine katılmanın ve teknik masalardan yardım almanın önemine dikkat çekildi.

BAKA, KOBİ’ler ile kar amacı gütmeyen kurumlara doğrudan finansman desteği sağlanacak toplam 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı ile ilgili Antalya, Burdur ve Isparta merkezlerinin ardından ilçelerindeki bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. BAKA, öğleden sonra Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nde Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Salonu’nda, akşam da Yalvaç’ta Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda toplantılar düzenledi.

‘HER ZAMAN DESTEKÇİ OLAN BAKA’YA TEŞEKKÜR’
Eğirdir’deki toplantıda, BAKA’ya her zaman destekçi olması nedeniyle teşekkür eden ve katılımcılara BAKA’nın proje yazma eğitimlerine katılmalarını tavsiye eden Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, “BAKA’daki kadro oldukça ehliyetli ve özverili. Sizlere tavsiyem fikri geliştirip projeleri hızlı bir şekilde yazmanız. Eğirdir’in gelecekte nasıl olacağını hayal edip resme dökebilmeliyiz. Puzzle resmin parçalarından kime ne düşüyorsa herkes Eğirdir’e ne yapabilirim arayışı içinde olmalı. Bu tür finansman yolları AB projeleri araştırılmalı ve denenmeli, resim oluşturulmalı” diye konuştu.

Eğirdir ve Yalvaç’taki bilgilendirme toplantılarında hibe şeklinde gerçekleşecek destekler hakkında BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter katılımcıları bilgilendirdi. BAKA’nın 3 yıldır Isparta’da destek verdiği projeler, destek miktarı ve kazandırılan istihdamlarla ilgili bilgi veren Ali Galip Bilgili, BAKA’nın 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki mali destek programlarından Isparta’da 18’i kamu kurumu ve 34’ü KOBİ olmak üzere 52 projenin yaralandığı, doğrudan faaliyet ve teknik desteklerle birlikte Isparta’da şu ana kadar 72 projenin destek aldığını ve sağlanan istihdamın 280’i aştığını söyledi.

BAKA’nın Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırmak, girişimciliğin desteklemek, istihdama katkı sağlanmak ve bölgenin potansiyelini ön plana çıkartmak için faaliyetleri sürdürdüğünü belirten YDO Koordinatörü Bilgili, potansiyel başvuru sahiplerinin soruları ve destek için her zaman BAKA’ya müracaat edebileceklerini, kalkınma ajansının proje eğitimlerine katılıp projeleri için teknik masa hizmetlerinden de yararlanmalarının önemini vurguladı.

20 milyon lira bütçeli 2014 Mali Destek Programı’nın “Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma” ve “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluştuğunu hatırlatan Proje Birim Başkanı Sinan Mesuter de, Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak projelerin son başvuru tarihinin kamu için 19 Mart, kar amacı güden kurumlar için de 20 Mart olduğunu belirtti.

500 BİNE KADAR HİBE VE PUANLAR
Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı’nda 100 bin ile 500 bin TL, Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nda ise 100 bin ile 400 bin TL arasında hibe desteği verileceğini bildiren Mesuter, projenin uygulanacağı il ve ilçelerin gelişmişlik sıralamasına göre gelişmişten az gelişmişe doğru 1 ile 5 puan, sağlayacağı istihdam sayısına göre de 1 ile 5 puan kazanacağına ve ilk başvuru yapanlara da artı 4 puan verileceğine dikkat çekti. Mesuter, projenin istihdam sağlamasına göre 1-5 olanların 3 puan, 6-10 arasında ise 4 puan, 10’dan fazla istihdam sağlayacak olması halinde de 5 puan alacağını, yeni istihdam sağlamıyor ise de 1 puan alacağını anlattı.

Proje başvurularının BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanısıra Antalya ve Burdur’daki Yatırım Destek Ofislerine de yapılabileceğini hatırlatan Proje Yönetim Birim Başkanı Mesuter, katılımcılara hangi projelerin kabul göreceğini, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, dikkat etmeleri gereken noktalar, maliyetlerin uygun olup olmaması, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamaları hakkında bilgi verdi.

BAKA’nın proje eğitimleri ile teknik masa hizmetlerinin tüm katılımcılara açık olduğu belirtilen toplantılar, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.