BAKA Ekonominin Olduğu Her Yerde

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısını Isparta ve Burdur’un ardından Antalya’da da gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2014 16:11
BAKA Ekonominin Olduğu Her Yerde

Yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda ayrıntılı bilgiler verilen toplantıda; BAKA’nın sadece hibe veren kurum olmadığına dikkat çekilerek Antalya, Isparta, Burdur’da ekonominin olduğu her yerde olduğuna ve kalkınmayı sağlayacak çalışmalar yürüttüğüne de dikkat çekildi. Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı toplantıda, BAKA’nın proje eğitimleri ve teknik masalarıyla hizmet vereceği belirtildi.

BAKA, Antalya KOBİ’leri ile kar amacı gütmeyen kurumlara doğrudan finansman desteği sağlayacağı 2014 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantısını Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda katılımcıları, hibe şeklinde gerçekleşecek destekler hakkında BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter ile Antalya Yatırım Destek Ofisi(YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek bilgilendirdi.

‘SADECE HİBE DESTEĞİ SAĞLAMIYORUZ’
Açılışın konuşmasında YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, BAKA’nın katılımcılık anlayışı çerçevesinde yerelden kalkınmayı sağlamayı hedefleyen kurum olduğunu söyledi. Bölgenin ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere birçok faaliyet gerçekleştiren BAKA’nın sadece sektörlerde yatırımcılara hibe desteği sağlamadığını belirten Özyürek, “Batı Akdeniz’e yerli ve yabancı yatırımcıları çekebilmek için yurt içi ve yurt dışında yatırım tanıtımı yapıyoruz, yatırımcılara yönelik de danışmanlık ve destek hizmetleri veriyoruz. Bölgeye kazandırdığımız yatırımlar var. En son Antalya’ya çağrı merkezi yatırımı kazandırdık. Şu an 20 kişi ile çalışmaya başladı ve orta vadede de 100 kişi çalıştırmayı hedefliyor. Bir çok alanda destek olarak yatırımı bölgemize kazandırdık” dedi.

Turizmin çeşitlendirilmesi konusunda sürdürülen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Alaattin Özyürek, Türkiye'ye gelen turistin üçte birini Antalya’nın ağırladığını, yılda 11 milyon turistin Antalya’da konakladığını hatırlattı. Antalya YDO Koordinatörü Özyürek, “Bazen bir turist, yüzlerce turistten daha fazla döviz bırakabilir. Bölgeye nitelikli turist çekebilmek için Körfez ülkelerine yöneldik. Körfez ülkelerinden çok sayıda tur operatörünü Fam-Trip düzenleyip bölgemize getirdik. İş adamlarının katıldığı zirve düzenledik ve Körfez’de BAKA referans oldu. Nitelikli turistleri bölgemize çekmek ve esnafa daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Bu, çalışmalarımızdan bir örnek” diye konuştu.

Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı hakkında bilgi veren Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter de, programın alt başlıklarının “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” ve “Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma” olduğunu söyledi. 2014 Mali Destek Programı’nda tarıma dayalı sanayi için sadece Antalya’dan proje kabul edileceğini söyleyen Mesuter, proje başvurularının BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanısıra Antalya ve Burdur’daki Yatırım Destek Ofislerine de yapılabileceğini hatırlattı.

SON BAŞVURU TARİHLERİ
Projelerin son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için de 20 Mart 2014 olduğunu belirten Sinan Mesuter, hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat etmeleri gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar hakkında bilgi verdi.

BAKA’nın 2014-2023 Bölge Planı’nda belirlenen il ve ilçelerin gelişmişlik endeksi derecelendirmesine göre projenin uygulanacağı yerin de değerlendirmede gelişmişten az gelişmişe doğru 1 ile 5 arası puan alacağına dikkat çeken Sinan Mesuter, ilk proje başvurusu yapanların artı 4 puan alacağını, projenin istihdam sağlamasına göre 1-5 olanların 3 puan, 6-10 arasında ise 4 puan, 10’dan fazla istihdam sağlayacak olması halinde de 5 puan alacağını, yeni istihdam sağlamıyor ise de 1 puan alacağını anlattı.

Yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda bilgiler verilen ve BAKA’nın proje eğitimleri ile teknik masa hizmetlerinin tüm katılımcılara açık olduğu belirtilen toplantı, Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Bayram Altıntaş ve M. Fehmi Dündar ile Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek’in katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

Bilgilendirme toplantıları, il merkezlerinin yanısıra Antalya’nın ilçelerinde 21 Ocak’ta Gazipaşa’da, 22 Ocak’ta Alanya’da, 28 Ocak’ta Kemer’de, 29 Ocak’ta Korkuteli’nde, 4 Şubat’ta da Kaş’ta, Burdur’un ilçeleri Gölhisar’da 5 Şubat’ta, Bucak’ta 7 Şubat’ta ve Isparta’nın ilçeleri Eğirdir ile Yalvaç’ta ise 30 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.