Baka Gül Kokulu Turizm İçin Japonya'da

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Japonya’da bu yıl 14. kez düzenlenecek Uluslararası Gül Fuarı’na (International Rose Show) katılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2012 15:36
Baka Gül Kokulu Turizm İçin Japonya'da

Geçtiğimiz yıl 450 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın 10 ülke ile Japonya’dan da 50 katılımcının bulunacağı Uluslararası Gül Fuarı’na stant açacak BAKA, dünyanın gül üretiminin yüzde 60’ını karşılayan Türkiye’de yetiştirilen gülün tanıtımını gerçekleştirecek ve her yıl gül toplamak amacıyla en az bir haftalığına Bulgaristan’a giden 40 bin Japon turisti ülkemize çekmeye çalışacak.

Görevleri arasıda ‘Yurt içi ve yurt dışında yatırım tanıtım hizmetlerini yürütmek’, ‘Bölgeye yerli ve yabancı yatırımcıları çekmek’ de bulunan BAKA, Japonya’dan sadece gül çiçeği toplamak için sezon mayıs- haziran aylarında her yıl Bulgaristan’a 40 bin turistin gittiğinin ve en az birer hafta kalıp çevrede kültür turlarına katıldıklarının belirlenmesinin ardından başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Büyük potansiyele sahip Türkiye’nin gül bahçesi Isparta ile Antalya ve Burdur’u tanıtma faaliyetleri için BAKA, Batı Akdeniz’in potansiyelini ilk önce Kasım 2011’deki Japonya’nın önemli turizm fuarı JATA’ya taşıdı. Fuarda, Batı Akdeniz Bölgesi kültür turizmi potansiyeli tanıtımı yapıldı ve özellikle gül turizmi konusunda çok ilgili olan Japon tur firma yetkilileri bilgilendirildi.

BAKA şimdi de, dünyanın en önemli fuarları arasında kabul edilen ve Japon Devlet televizyonu NHK ile Rose Society’nin düzenlediği 12-19 Mayıs tarihlerinde Tokyo’da gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Gül Fuarı’nda stant açıyor. Geçtiğimiz yıl 450 bin kişinin ziyaret ettiği 10 ülkeden katılımcının bulunduğu fuardaki BAKA’nın standında; Japonca altyazılı 14 dakikalık gül belgeselinden, Antalya, Isparta ile Burdur illerinin tanıtım filmi ve bölge turizm potansiyelini anlatan CD’ler, 3 boyutlu bölge turizm kataloğu ziyaretçilere dağıtılacak.

GÜL TEMALI HEDİYELİKLER
BAKA standında, gülden elde edilen kozmetik ve gıda ürünleri ile Isparta Gönen İlçesi’nde Güneykent Beldesi’nde Kaymakamlık ve Belediyenin öncülüğünde düzenlenen kursta eğitim alan bayanların ürettiği kapı süsleri, magnetler, heybesinde ve arabasında çuvallarında gül bulunan eşek, tabakta gül, süs kabağının içine gül toplanan köy tasvirleri gibi çok sayıda gül temalı hediyelik eşyalar da sergilenecek.

Uluslararası Gül Fuarı’na yıllardır katılan dünya gül üretiminin yüzde 30’unu gerçekleştiren Bulgaristan, tanıtımları sayesinde her yıl yaklaşık 40 bin Japon turisti ülkesine çekerken, dünya gül yağı üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını karşılayan Isparta’nın ise fazla tanınmamasından hareket eden BAKA, iki hedef belirledi. Fuar ve ardından gül sezonunda Batı Akdeniz’e getirilecek Japon tur operatörlerine yönelik tanıtım turu (Fam Trip) ile Bulgaristan’a giden güle meraklı Japon turistlerin bir kısmını Isparta merkezli Batı Akdeniz’i tercih etmelerini sağlamak isteyen BAKA, ikinci hedef olarak da güle dayalı sanayinin ihracatının artmasını da katkı sağlamayı belirledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.