BAKA Hindistan'dan Yatırımcı Çekecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) girişimleriyle 24 Ocak'ta Hindistan'dan bir grup yatırımcı Türkiye'ye gelecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2011 12:16
BAKA Hindistan'dan Yatırımcı Çekecek

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, SDÜ Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, ajansın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. BAKA olarak yurt dışı potansiyelini çok iyi değerlendirdiklerini ifade eden Engin, tüm dünyanın üzerinde olduğu Hindistanlı yatırımcıların Türkiye'ye çekilmesi konusunda somut adımlar attıklarını bildirdi.

Hindistan'a yaptıkları ziyarette tarım, gıda, mermer, süt ve süt ürünleri, gül ve kozmetik, güneş enerjisi konularındaki yatırımcılarla görüştüklerini anlatan Engin, ''Bu konularda bir grup Hindistanlı yatırımcı 24 Ocak'ta bölgemize gelecek, onlara bölgeyi gezdireceğiz ve yatırım olanakları hakkında bilgiler vereceğiz'' dedi.

Japonlarla da gülcülük alanında ortak çalışmaların yapılabilmesi için ilk adımları attıklarını belirten Engin, Japonya'dan her yıl Bulgaristan'a önemli bir turist akını olduğunu ve bunun en az yarısını Isparta'ya çekmek istediklerini kaydetti. Engin, ''Maalesef dünyada gülcülük denilince Japonların aklına Bulgaristan geliyor. Yaptığımız görüşmelerle dünyanın gül yağı ihtiyacının yüzde 65'ini Isparta'nın karşıladığını anlattık ve asıl potansiyelin Isparta'da olduğunu bildirdik'' dedi.

SDÜ'ye Gül müzesi, MAKÜ'ye teknokent

Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde Gül Vadisi projesini hayata geçirilmesi için adımlar atıldığını anlatan Engin, Isparta'yı sembolize edecek gül müzesi, gül kulesi gibi eserlerin yer alacağı, farklı gül üretimlerinin gerçekleştirileceği proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Engin, iki yıl içinde tamamlanacak projenin 12 milyon liralık bir yatırım olduğunu kaydetti. SDÜ'nün bu projeden yılda 2 milyon lira kazanç elde edeceğini vurgulayan Engin, ''Misafiriniz geldiğinde gezdirebileceğiniz güzel bir mekan olacak'' diye konuştu.

Burdur'da da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde teknokent kurulması yönünde çalışmaları olduğuna değinen Engin, projenin 7-8 milyon liralık maliyetinin yüzde 90'ını BAKA'nın karşılayacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.