BAKA Isparta’da Proje Hazırlama Eğitimi Verdi

BAKA, proje kabullerinin 30 Aralık 2013’de başlayıp 3 ay (90 gün) süreceği toplam 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı Çağrısı çalışmalarını proje hazırlama eğitimleri vererek sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2014 15:48
BAKA Isparta’da Proje Hazırlama Eğitimi Verdi

Burdur’un ardından BAKA uzmanları, Isparta’daki potansiyel başvuru sahiplerine verdiği proje hazırlama eğitiminde proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, mantıksal çerçeve yaklaşımı, planlama, bütçe kavramları, teklif hazırlama, sunma gibi projeyle ilgili konularda katılımcılara bilgiler verildi.

BAKA, sürdürülebilir kalkınma hedefi için Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin gelişmesi ile istihdama katkı sağlanması ve bölgenin potansiyelinin ön plana çıkartılmasında öncelikli faaliyetlerini sürdürüyor. Doğrudan finansman desteği verilecek 2014 Mali Destek Programı kapsamında Antalya, Isparta, Burdur il merkezleri ve ilçelerinde toplam 14 bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren BAKA, potansiyel başvuru sahiplerine yönelik proje hazırlama eğitimini Burdur’un ardından Isparta’da da gerçekleştirdi.
PROGRAM HAKKINDA HATIRLATMALAR
Desteklerden faydalanmak isteyenlere açık proje hazırlama eğitimi, Isparta İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirildi. BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter’in verdiği proje hazırlama eğitimi toplantısında yeni 2014 Mali Destek Programı Çağrısı hakkında hatırlatmalar yapıldı. 20 milyon TL bütçeli ‘Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma’ ve ‘Alternatif Turizmin Geliştirilmesi’ alt başlıklarından oluşan doğrudan finansman desteği verilecek programa son başvuru tarihlerinin kamu için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için de 20 Mart 2014 olduğu, proje başvurularının BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanısıra Antalya ve Burdur’daki Yatırım Destek Ofislerine de yapılabileceği hatırlatıldı.

Projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu, eklerin doldurulmaları konularında dikkat edilecek noktaların anlatıldığı uygulamalı proje eğitiminde, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci ve sonrası bilgiler verildi. Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı eğitim toplantısında, BAKA’nın Antalya, Burdur ve Isparta’da vereceği teknik masa hizmetlerinin tüm proje sahiplerine açık olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.