BAKA Kalkınma Kurulu Manavgat’ta toplanıyor

Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu, 2012’in ilk toplantısını Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde 5-6 Nisan tarihlerinde yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2012 12:48
BAKA Kalkınma Kurulu Manavgat’ta toplanıyor

Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu, 2012’in ilk toplantısını Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde 5-6 Nisan tarihlerinde yapacak.

Üç ilden toplam 100 üyesi bulunan bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan Kalkınma Kurulu, ilk gün BAKA’nın 2011 yılı faaliyetleri , denetim raporları ve yeni hazırlanacak Bölge Planı hakkında bilgilendirilecek. Kalkınma Kurulu, ikinci gün 2013 Yılı Mali Destek Programı önerilerini, Manavgat Yat-Çekek Yeri Fizibilite Çalışmaları ile Manavgat 2050 Vizyonu Projesi’ni görüşecek.

Antalya, Isparta ve Burdur illerinin ekonomik kalkınmasının sağlanması amacıyla, 25 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2009/15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan BAKA’nın Kalkınma Kurulu, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr Muharrem Certel’in başkanlığında, Kızılağaç Turizm Merkezi’ndeki Starlight Convention Center ’da toplanacak. Manavgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Kalkınma Kurulu toplantısı iki gün sürecek.

Antalya’dan 50, Isparta’dan 26 ve Burdur’dan 24 olmak üzere 100 üyeden oluşan BAKA Kalkınma Kurulu’nun toplantısı, 5 Nisan 2012 saat 14.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşmek, değerlendirmek ve yönetim kuruluna önerilerde bulunmak ile bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak görevleri bulunan Kalkınma Kurulu’nun üyeleri, yoklama sonrasında ‘Ajans 2011 Yılı Faaliyetleri ile iç ve dış denetim raporları hakkında bilgilendirilecek.

6 Nisan’daki ikinci oturumda ise, ‘2013 Yılı Mali Destek Programı için Önerileri’ ile ‘Manavgat Yat-Çekek Yeri Fizibilite Çalışmalarını’  görüşecek Kalkınma Kurulu’na ‘Manavgat 2050 Vizyonu Projesi’ hakkında Öğr.Gör. Ali Ulvi Ulubaş sunum yapacak. BAKA Kalkınma Kurulu üyeleri, genel değerlendirme, görüş ve önerilerin alınmasıyla toplantıyı tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.