BAKA Kalkınma Kurulu Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 2013’ün ilk toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
BAKA Kalkınma Kurulu Toplandı

Kalkınma Kurulu üyeleri, BAKA’nın 2012 yılı faaliyetleri ile 2014-2023 Bölge Planı hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgilendirildi. Yeni bölge planı kapsamında ekonomik ve sosyal komisyonlar kurulması ve taslak bölge planının Kalkınma Kurulu üyelerine elektronik olarak gönderilmesi kararlaştırıldı.

Kalkınma Ajansı’nın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşmek, değerlendirmek ve yönetim kuruluna önerilerde bulunmak ile bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak görevleri bulunan Kalkınma Kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muharrem Certel’in başkanlığında Antalya Hotels Perge Konferans Salonu’nda yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile BAKA uzmanlarının katıldığı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Certel, örnek başarılı proje sahiplerine söz verdi.

BAKA’dan mali destek alarak hayata geçirilen başarılı proje örneklerinden Isparta’nın Yalvaç İlçesi Belediyesi’nin ‘1 günde 5000 yıl’, Akdeniz Ahşap’ın ‘İleri Teknoloji Makine Yatırımının Üretim Tesisi’ ve Ram Turizm’in Karacaören’deki ‘Saklı Göl Evleri’ projelerinin sunumları yapıldı. Kalkınma Kurulu üyelerine, BAKA’nın 2012 yılı faaliyetleri ve gelecekte planlanan çalışmaları ile 2014-2023 Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları kapsamında sürdürülen faaliyetlerle ilgili bilgi verildi.

Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile yerel yönetimlerden üyeleri oluşan ve aralarında işbirliğini geliştirmek ile ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan Kalkınma Kurulu üyelerinin, Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları kapsamında yapılan faaliyetlerin sunumunun ardından görüş ve önerileri alındı.

BÖLGE PLANI HAZIRLANMASI
Hazırlanacak planın uzun vadeli bir belge olacağı, bölgedeki diğer karar alıcılara yol gösterici olacağı, ayrıca ajansın destek mekanizmalarına ve verilecek destekler için temel doküman olacağı için planın hazırlanmasında dikkate alınması gereken hususlar olduğu ifade edildi.

Bölge içerisinde desteklenecek önceliklerin belirlenmesi, iller arasında sinerji oluşturacak alanların belirlenerek plana yansıtılması, bölgenin daha alt (iller dışında) mikro klimalar ve benzeri özelliklerin plana yansıtılması, bölgenin öne çıkan sektörlerinin strateji belgelerinin oluşturulması ve Bölge Planı’na destek olma kapsamında planın üyelerle paylaşılması gerektiğini vurgulandı.

Bölge planı kapsamında oluşturulması yararlı olabilecek ekonomik ve sosyal komisyon türlerini tartışan Kalkınma Kurulu, yeni bölge planına katkı sağlamak amacıyla ‘Enerji ve Doğal Kaynaklar, Ar-Ge, İnovasyon, Bilim, Teknoloji ve Sanayi, Kültür ve Turizm, Tarım, Hayvancılık ve Gıda, Altyapı, Ulaşım, Lojistik, Ticaret, Eğitim Gençlik ve Spor, Kırsal Kalkınma, Göç, İstihdam ve Kadın İstihdamı, Engelsiz Yaşam ile Çevre ve Şehircilik adlı teknik komisyonlar oluşturuldu.

Bölge planı taslağının ve plan kapsamında yapılan faaliyetlerin Kalkınma Kurulu üyelerine elektronik olarak gönderilmesini oybirliğiyle kabul eden BAKA Kalkınma Kurulu üyeleri, Taslak Bölge Planının görüşülmesi, EXPO 2016 ile ilgili tanıtıcı bir sunumun kurul üyelerine sunulması ve bir sonraki Kalkınma Kurulu toplantısının Isparta’da Haziran ayı içerisinde yapılmasına karar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.