BAKA Proje Hazırlama Eğitimleri Vermeye Başladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), yeni çıktığı toplam 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı hakkında Antalya, Burdur ve Isparta’da proje hazırlama eğitimleri vermeye başladı.

Yayınlanma:
BAKA Proje Hazırlama Eğitimleri Vermeye Başladı

Burdur’da potansiyel başvuru sahiplerine yönelik Proje Yönetimi Eğitimi’nde; projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama, sunma ve proje hazırlama ile ilgili konularda katılımcılara önemli bilgiler verildi. Proje hazırlama eğitimleri, desteklerden faydalanmak isteyenlere açık Antalya ve Isparta’da da gerçekleştirilecek.

BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ile istihdama katkı sağlanması ve bölgenin potansiyelinin ön plana çıkartılmasında öncelikli faaliyetleri sürdürüyor.

BAKA, doğrudan finansman desteği sağlayacağı 2014 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı kapsamında il merkezleri ile ilçelerdeki bilgilendirme toplantılarının ardından proje eğitim çalışmasını Burdur’da başlattı. BAKA Proje Yönetim Birim uzmanları Mehmet Fehmi Dündar ve Hasan Yüksek’ten oluşan ekibin verdiği proje hazırlama eğitimi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir kalkınma hedefi için çalışmalarını sürdüren BAKA’nın eğitim toplantısında, proje kabullerinin 30 Aralık 2013’de başlayıp 3 ay (90 gün) süreceği toplam 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı’nın alt başlıklarının ‘Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma’ ve ‘Alternatif Turizmin Geliştirilmesi’ olduğu ve son başvuru tarihlerinin de kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için 20 Mart 2014 olduğu hatırlatıldı.

Proje başvurularının BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanısıra Antalya ve Burdur’daki Yatırım Destek Ofislerine de yapılabileceği belirtilen yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik proje hazırlama eğitimi toplantısında, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi veren BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti. BAKA’nın Antalya ve Isparta’da da gerçekleştireceği proje eğitimleri ile teknik masa hizmetlerinin tüm katılımcılara açık olduğu belirtilen toplantı, sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.