Baka Toplantısı Isparta'da Yapıldı

BAKA Yönetim Kurulu’na evsahipliğini Isparta yaptı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Isparta Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2011 17:18
Baka Toplantısı Isparta'da Yapıldı

BAKA Yönetim Kurulu’na evsahipliğini Isparta yaptı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Isparta Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Isparta’ya gelen Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Burdur Valisi Süleyman Tapsız, ilk olarak Isparta Valisi Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten sonra valiler toplantının yapılacağı salona geçti. Toplantıya evsahipliği yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, toplantının Isparta’da gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti ve “Isparta’ya hoşgeldiniz. Sesimde kısıklığı için hepinizden özür diliyorum. Bu toplantıyı benden önce defalarca yaptınız. Ben de sizlerle beraber işleyişteki ayrıntıları öğreneceğim. Isparta’da bu vesileyle de olsa sizi görmek beni son derece memnun etti. Hepinize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Isparta Valisi Oğuz’a evsahipliği için teşekkür eden ve yönetim kurulu üyeleri ile BAKA Genel Sekreteri ile uzmanlarına ‘hoşgeldiniz’ diyen Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, “Yeni bir yönetim kurulu toplatımızı Burdur’da yapmayı planlamıştık. Ancak Sayın Valimizin göreve yeni başlaması nedeniyle yönetim kurulu ile beraber hem kendilerine hayırlı olsun diyelim hem de bu vesileyle yeni yılda ilk toplantımızı Isparta’da yapalım dedik. Bundan dolayı Sayın Valimizin kabulüyle yönetim kurulu toplantımızı Isparta’da yapıyoruz. Şahsım, yönetim kurulu ve çalışan arkadaşlarımız adına Sayın Valimize başarılar diliyorum. Herşey inşallah gönlünce olur, Ispartamız’a memleketimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Dr. Ahmet Altıparmak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önceki çalışmalarımızda olduğu gibi uyum içerisinde, karşılıklı saygı ve sevgi içinde işlerin yürüyeceğine ve sık sık ifade ettiğimiz gibi, gerek benim dönem başkanlığımda gerek benden önceki sayın valimizin dönem başkanlığında olduğu gibi, bizden sonraki dönemde de olacağı gibi. Üç il arasında en ufak bir ayrım gözetmeksizin bir havza bazında Teke yöremizin her bir köyünün Burdur’un köyünün Antalya’nın köyü gibi, Antalya’nın bir köyünü Isparta’nın köyü gibi değerlendirip, birbirleri arasındaki ekonomik farklılığı biraz daha dengelemeyi sağlayacak şekilde; teşviklerimizde olsun, desteklerimizden olsun bunu gözeterek, aynı havzanın, aynı bölgenin aynı geminin insanları olarak yöneticileri olarak politika üreteceğimizin bilinmesi için tekrar ediyorum. Sözlerimizi fazla uzatmadan gündeme geçmek istiyorum” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu üyeleri Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanların katıldığı toplantıda gündem maddelerine geçildi.

Gündem şöyle:

“1- 2010 Proje Destek Çağrısı Bilgilendirme ve Proje Eğitim Toplantıları hakkında bilgilendirme sunumu,

2- KOSGEB ile ortaklaşa düzenlenecek olan “Girişimcilik Eğitimi” hakkında bilgilendirme sunumu,

3- Ajans tarafından yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları ile bölgedeki sivil toplum kuruluşlarına yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmaları için, eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici teknik destek hizmetlerinin verilmesi hakkında bilgilendirme sunumu,

4- Yatırım ve Destek Ofislerinin son bir aylık faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu,

5- Görüş ve öneriler.”

Bir sonraki BAKA Yönetim Kurulu toplantısının Burdur’da yapılmasına karar verildi. Toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri yemeğe geçti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.