BAKA ve KOSGEB'den Girişimcilik Eğitimi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile işbirliğinde ilk ikisi Antalya ve Alanya’da olmak üzere 10 girişimcilik eğitimi düzenleyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2012 13:34
BAKA ve KOSGEB'den Girişimcilik Eğitimi

‘Girişimcilik Eğitimleri’, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi ana amaçlarıyla gerçekleştirilecek.

BAKA, bölgedeki kurum ve kuruluş toplantıları kapsamında KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi’ni ziyaret etti. KOSGEB Merkez Müdürü Kazım Akgün ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ve Uzman Sadettin Dikmen toplantı gerçekleştirdi. KOSGEB’in BAKA ile paralel görevler ifa ettiğini söyleyen Genel Sekreter Engin, “Bu ziyaretle iki kurum arasında işbirliği kuvvetlendirmek ve Bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlamak istiyoruz” dedi. Bölgedeki kamu kurumları ve STK’lar ile iyi ilişkiler kurmanın önemine dikkat çeken Engin, “BAKA, bölgedeki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam ediyor. KOSGEB en önemli paydaşlarımızdan biri” diye konuştu.

‘BAKA BÖLGE KALKINMASININ LOKOMOTİFİ’
BAKA’nın faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirten KOSGEB Antalya Müdürü Kazım Akgün ise, “BAKA’nın yaptığı çalışmalar Bölgenin kalkınmasında lokomotif görevi görüyor” dedi. BAKA’nın hibe destek programlarından çok, yatırım promosyonuna ağırlık vermesinin daha faydalı olduğuna inandığını belirten Akgün, “BAKA’nın bölgeye yerli ve yabancı yatırımcı çekilmesi, yatırımların bürokratik süreçlerinin hızlandırılması konularında yapmış olduğu başarılı çalışmaları takdirle izliyorum. Kalkınma ajanslarının esas görevlerinin bu şekilde dizayn edilmesinin daha faydalı sonuçlar doğuracağını düşünüyorum” diye konuştu.

Antalya Hizmet Merkezi hakkında bilgi veren ve KOSGEB’in yeni binasına taşınması ile daha kurumsal bir yapıya büründüğünü söyleyen Akgün, sözlerini şöyle tamamladı: “Antalya’da KOSGEB sistemimize kayıtlı yaklaşık 25 bin işyeri mevcut. Az sayıda uzman personel ile çalışıyoruz. Esnaf odaları, ticaret ve sanayi odaları ve diğer STK’lar ile irtibat halindeyiz. Sağladığımız mali destekler ve eğitimlerle Antalya’nın girişimcilik kapasitesini artırmak istiyoruz. 2012 yılında Antalya’da yaklaşık 30 girişimcilik eğitimi planlıyoruz. KOSGEB’in mevzuatına ilişkin çalışmalarımız da devam ediyor.”

10 EĞİTİM VERİLMESİ KARARLAŞTIRILDI
Toplantının devamında Genel Sekreteri Engin, BAKA’nın daha önce Isparta ve Burdur’da girişimcilik eğitimleri düzenlediğini hatırlattı ve benzer eğitimleri KOSGEB’le birlikte Antalya’da da yapmak istediklerini belirtti. BAKA ile KOSGEB’in Antalya’da düzenlenecek girişimcilik eğitimleri konusunda işbirliğine gitmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda tarihleri daha sonra kesinlik kazanacak ilk ikisi Antalya merkez ve Alanya’da olmak üzere, 2012 yılı içerisinde yapılacak 10 girişimcilik eğitiminin BAKA tarafından düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı.

Bu kapsamda, BAKA ve KOSGEB işbirliği ile Antalya’da en az 60 saat sürecek ve ücretsiz girişimcilik eğitimleri yapılacak. Eğitimler sonrasında iş planı başarılı bulunan yatırımcılar geri ödemesiz olarak 5 bin lirası işletme kuruluş desteği, 10 bin lirası makine, teçhizat, ofis donanım gideri ve 12 bin lirası işletme gideri olmak üzere, toplam 27 bin liralık hibeden yararlanabilecek. Başarılı bulunan girişimciler talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar 5 yıl vadeli kredi de alabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum