BAKA Yönetim Kurulu Antalya’da Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı, Antalya’da gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2011 17:32
BAKA Yönetim Kurulu Antalya’da Toplandı

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman TAPSIZ’ın başkanlığındaki toplantıya Antalya Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK, İl Genel Meclisi Başkanları Cavit ARI, Osman ZABUN ve İbrahim EKİCİ, belediye başkanları Yusuf Ziya GÜNAYDIN ve Sebahattin AKKAYA, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Çetin Osman BUDAK, Hasan Hüseyin KAÇIKOÇ ve Yusuf KEYİK ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN ve uzmanlar katıldı.

Antalya, Burdur ve Isparta’nın birlikte kalkınması amacıyla kurulan ve çalışmalarını sürdüren BAKA Yönetim Kurulu’nun Antalya DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Tesisleri’ndeki toplantısının açılışında önce kısa konuşmasında Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Başarılı bir toplantı dileklerimle hepinize hoşgeldiniz diyorum” dedi. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, açılış konuşmasında 2011 yılı ‘Doğrudan Faaliyet Destek Programı’ ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
2011 yılı Mali Destek Programı kapsamında 3 alt başlık bulunduğunu ve bunların da ‘Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’, ‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ ve ‘Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı’ olduğunu belirten BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Tapsız, dünyanın 5. turizm fuarı EMİTT’in 9-12 Şubat 2012 tarihlerinde Beylikdüzü TÜYAP’ta gerçekleştirileceğini, BAKA’nın 315 metrekarelik standında yeralacak Antalya, Isparta ve Burdur’dan il kültür ve turizm müdürlükleri ile belediyeler olmak üzere toplamda 15 kurum ve kuruluşun Batı Akdeniz’in tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yapılacağını belirtti.

Bölgenin turizm potansiyelinin dış tanıtımına ilişkin de bilgiler veren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, “Bölgemiz turizm potansiyelinin Körfez ülkelerine tanıtılması amacıyla Batı Akdeniz’e gelen Suudi Arabistan’ın en büyük 18 tur operatörü firmasının temsilcisine yönelik olarak Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren bir tanıtım turu yapılmıştır. Suudi Arabistan’dan yurtdışına giden turistlerin %90’ına hitap eden bu firmalar, ilk 3 gün Batı Akdeniz’i gezip, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulmuşlardır. Programın son gününde düzenlediğimiz çalıştayda bölgedeki seyahat acentaları, tur operatörleri ve konaklama tesislerinin yetkilileri ile bir araya gelen Arap firma yetkilileri, müşterilerine bölgeyi tavsiye edeceklerini ve kısa süre sonra bölgeye yönelik organizasyonlar yapabileceklerini ifade etmişlerdir” dedi.

BÖLGEYE BÜYÜK YATIRIM KAZANDIRILDI
BAKA’nın bürokratik işlemlerini takip ve koordine ederek büyük bir yatırımı kazandırdığına dikkat çeken Vali Süleyman Tapsız, şöyle devam etti:
“BAKA tarafından Haziran 2011’den beri bütün bürokratik işlemleri takip ve koordine edilen çevreci bir yatırım bölgemize kazandırılmıştır. Antalya Valiliğinde 12 Aralık 2011 tarihinde Antalya Valiliği, Kumluca Belediyesi ve BAKA arasında gerçekleştirilen imza töreni ile Kumluca’da Sera Atıklarından Biyogaz ve Elektrik Üretimi Projesi’nin ilk adımı atılmıştır. 2014 yılında tamamlanması hedeflenen projenin yatırım tutarı 75 milyon TL (30 milyon avro)’dur. İnşaat aşamasında 100 kişiye, işletme aşamasında ise 50 kişiye istihdam sağlanacaktır. Proje ile Kumluca’da ilk etapta yıllık 200 bin ton sera atığı fermante edilecek, elde edilecek biyogazdan ise, proje kapsamında kurulacak 5 MW kapasiteli bir elektrik üretim tesisinde yıllık 40 milyon KWH elektrik üretilecektir. İşlem sırasında açığa çıkan sera atıkları posası da değerlendirilerek, hidro karbon teknolojisi ile kömürleştirilerek ve seralarda organik gübre olarak kullanılmak üzere geri dönüşümü sağlanacaktır.

BAKA tarafından başarıyla bölgemiz ekonomisine kazandırılan bu yatırımdan dolayı başta Antalya Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ve BAKA Genel Sekreterimiz Tuncay Engin ile Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek olmak üzere tüm BAKA uzman personelini tebrik eder, kendilerine teşekkür ederim. Bu yatırımın ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim.”

2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği proje başvuruları hakkında da bilgi veren BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Tapsız, “Bölgemizin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme merkezleri, teknopark gibi kuruluşların kurulması gibi birçok stratejik alanda fizibilite çalışmalarının için doğrudan faaliyet desteği sağlayacaktır. Başvuruların son tarihi 31.12.2011’dir. Bu güne kadar Doğrudan Faaliyet Desteği için Burdur’dan 18 adet, Isparta’dan 15 adet ve Antalya’dan 17 adet proje başvurusu gerçekleşmiş olup bugünkü toplantımızda başvurusu yapılan 50 proje değerlendirmeye alınacaktır” dedi.

28.11.2011 itibariyle 20.000.000-TL tutar ile 2011 yılı Mali Destek Programı Teklif Çağrısı’na çıkıldığını ve tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarını bu destekten yararlanmaya çağıran Vali Süleyman Tapsız, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu mali destek çağrımızda üç farklı konuda proje başvurusu kabul edilecektir. Bunlardan ilki, Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı olup bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 7.500.000-TL’dir.

İkincisi Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı olup bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6.250.000-TL’dir.

Üçüncü başlığımız Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı olup bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6.250.000-TL’dir.

Teklif çağrısı başvuru rehberinde belirlenen esaslar doğrultusunda Ajansımıza proje vermek isteyen kurum ve kuruluşlarımızı ile yatırımcılarımızı 27.01.2012 tarihine kadar proje hazırlamalarını bekliyoruz.

Bu günkü son konumuz, Ajansımızın 2012 Yılı içerisindeki faaliyetlerine esas teşkil edecek olan 2012 Yılı Bütçesi ve Çalışma Programı olup bu toplantımızda karara bağlanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.