BAKA Yönetim Kurulu Burdur’da Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Burdur’da yapıldı. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, bir yılı tamamladığı ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini son kez yaptığı toplantıda görevi Burdur Valisi Süleyman Tapsız’a devrett

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2011 17:46
BAKA Yönetim Kurulu Burdur’da Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Burdur’da yapıldı. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, bir yılı tamamladığı ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini son kez yaptığı toplantıda görevi Burdur Valisi Süleyman Tapsız’a devretti.

Toplantıya, Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanları Osman Zabun, İbrahim Ekici ve Cavit Arı, Belediye Başkanları Yusuf Ziya Günaydın ve Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Burdur Grand Özeren Otel’deki toplantısının açılış konuşmasında Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren BAKA’nın, 2009 kurulup bir yıl sonra kurumsallaşmaya başladığını hatırlattı. 2010 yılının ortalarında başlayan personel alımını tamamladıklarını belirten Vali Süleyman Tapsız, “26 uzman, 6 destek personeli olmak üzere personel alımını tamamladık. Üç ilde yatırım destek ofisleri kuruldu ve hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Kalkınma Ajansları kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek üzere kuruldu. Ayrıca hem yerel ve bölgesel kalkınmayı hem de bölgeler arası bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak ve yerel potansiyelleri harekete geçirmek amacıyla kurulmuş olan ajanslar. BAKA’nın kuruluşu 2 yıl olmasına rağmen Türkiye’deki kurulu 26 ajans arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kaliteli personel ve yönetim kurulunun kıymetli çalışmalarıyla, verimli çalışmalarıyla bu başarı sağlanmış oldu” dedi.

VALİ ALTIPARMAK’A TEŞEKKÜR
Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak döneminde çok ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Vali Tapsız, “Bölgesel plan hazırlandı, birçok ulusal ve uluslararası programlara iştirak edildi. Hem bölgemizin tanıtımı illerimizin tanıtımı anlamında çalışmalar yapıldı. Bölgemize yatırımcı çekme adına çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Bütün çalışmalardan dolayı Valimiz Ahmet Altıparmak’a yönetim kurulumuz, üç ilimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a çalışmaları için bir plaket ve hediye takdim ederek BAKA Yönetim Kurulu adına teşekkür etti.
Isparta Valisi Memduh Oğuz İse, “Bu dönem içerisinde kalkınma ajansımız çok güzel faaliyetlerde bulundu bu faaliyetlerin yürütülmesinde tüm yönetim kurulu üyelerinin çok yüksek katkıları olduğu gibi değerli meslektaşımız saygıdeğer Antalya Valisi arkadaşımızın yönetiminde çok güzel sonuçlar alındı. Tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza ve Antalya Valimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

PROJELERİN DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, son kez başkanlık yaptığı 2010 Yılı Mali Destek Programı’na başvuran projelerin son değerlendirmesinin yapılacağı BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı’ndaki konuşmasında, 97’si kar amacı gütmeyen,259’u ise kar amacı güden toplam 356 proje başvurusu yapıldığını, bunlar içinde de 27’si kar amacı güden, 11’i kar amacı gütmeyen projenin asil proje olarak kabul edildiğini, 5’er de yedek proje kabul edildiğini belirtti. Vali Dr. Altıparmak, projelerin, teknik ve mali denetimi kapsamında ajans personeli tarafından ön idari incelemeleri yapıldığını ve ön inceleme sürecini başarıyla geçen 322 projenin de üç ilin dağılımı ve uzmanlık alanları gözetilerek 55 bağımsız değerlendirici tarafından teknik ve mali açıdan değerlendirildiğini bildirdi.

Vali Dr. Altıparmak, şöyle devam etti: “Bağımsız değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler üzerinde gerekli kontrolleri yaparak görüş oluşturmak ve bunları raporlamak amacıyla oluşturulan 7 kişiden müteşekkil Değerlendirme Komitesi çalışmalarını 3 haftalık çalışmanın ardından bize teslim etti. Değerlendirme Komitesinin çalışmaları ve ön izleme ziyareti raporu Genel Sekreterlik tarafından incelenip, görüş eklenmek suretiyle Yönetim Kurulu onayına sunulmuştur. Yönetim Kurulu’nun bugünkü toplantısında yapılacak son değerlendirme neticesinde nihai olarak kazanan asil ve yedek listeler ortaya çıkacak ve kamuoyuna duyurulacaktır” diye konuştu.

YALVAÇ VE PSİDİA’DA CAZ PROGRAMI
Antalya Uluslararası Caz Festivali Etkinleri hakkında da açıklama yapan Vali Dr. Altıparmak, 24 Temmuz saat 20.30’da Yalvaç Pisidia’da, 26 Temmuz saat 19.30’da da Ağlasun Sagalassos’ta caz konserleri düzenleneceğini belirterek, “Önümüzde faaliyet programımıza Uluslararası Caz Festivali etkinlikleri var. BAKA olarak bizim sponsor olduğumuz destek verdiğimiz bir proje. Bu bölge Isparta Burdur dahil olmak üzere Pisidia ve Sagalassos’ta caz programları olacak. BAKA olarak sadece toplumsal kalkınmanın ekonomik boyutuna değil sosyal ve kültürel boyutuna da önem veriyoruz” dedi.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Altıparmak, şöyle devam etti: “Bu arada, yatırımcılarımızdan çok sık teşekkür alıyoruz. Büyük emek üç ilde çalışan ofis çalışanlarınındır. Yatırımcılara canı gönülden yardımcı oluyor ve dertlerine deva olmaya çalışıyorlar. BAKA, çok büyük bir sinerji oluşturdu bölgemizde. Yatırımlar da hız kazandı. Yatırımcılara cesaret geldi. Aynı zamanda bürokraside de iyi takip ediliyor. Bu benim son toplantım, son değerlendirmem. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra Yönetim Kurulu Başkanımız Burdur Valimiz olacak. Sayın Genel Sekreterimize çalışmaları için teşekkür ediyorum.”

Yönetim Kurulu Başkanlığı dönemindeki çalışmaların yeraldığı ve almanak gibi olan faaliyet raporunun basıldığını belirten Vali Dr. Altıparmak, basın mensuplarına da tanıtım çalışmaları ve gayretleri için teşekkür etti. Hindistan'ın Türkiye Büyükelçi Vekili Dr. Avs Ramesh Chandra’nın Antalya, Burdur ve Isparta’ya ziyaretini de değerlendiren Vali Dr. Altıparmak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hindistan bizim en büyük partnerimiz olacak. Sayın Büyükelçi Vekiline İstanbul’a gelen Hintli işadamlarını değil. Türkiye ile hiç ilişkisi olmayan işadamlarını getirin dedim. Öyle irtibat kuralım ki gözü burada açılsın yatırımcının. Bizim burada dışarıya çıkmamış Hindistan’ı tanımamış yatırımcılarımız var. Onları burada karşılaştıralım arzu ediyoruz. O manada özel gayretlerimiz devam ediyor.”

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.