BAKA Yönetim Kurulu Isparta’da Toplandı

Teraspark’ta yapılan toplantıya Burdur Valisi Süleyman Tapsız, başkanlık etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2012 11:58
BAKA Yönetim Kurulu Isparta’da Toplandı

Toplantıda Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Antalya Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, 3 ilin belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ile oda başkanları hazır bulundular.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, 2011 yılı mali destek programı kapsamında, ajansa yapılan proje başvurularını açıkladı. Tapsız, toplam 300 projenin 80’inin Isparta’dan geldiğini söyledi. Tapsız, “2011 yılı mali destek programı kapsamında ajansımıza Antalya’dan 160, Burdur’dan 60 ve Isparta’dan 80 proje olmak üzere toplam 300 adet proje başvurusu yapılmıştır. AR-Ge ve yenilikçiliğin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında toplam 149 proje başvurusu yapılmıştır. Bunlardan 28’i kamu kurum ve kuruluşlarından 121 tanesi de KOBİ’lerden gelmiştir. Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında 18’i kamu kurum ve kuruluşlarından ve 57’i KOBİ projesi olmak üzere toplam 75 proje başvurusu yapılmıştır. Alternatif turizm faaliyetleri ile turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve sezonun 12 aya yayılması ve çevreye duyarlı turizm faaliyetlerinin teşvik edilmesini hedefleyen turizm potansiyelinin değerlendirilmesi mali destek programı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından 44 adet, KOBİ’lerden ise 32 proje olmak üzere toplam 76 proje başvurusu yapılmıştır” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız, başvurusu yapılan 300 projenin 284’ünün ön değerlendirmeden geçtiğini de ifade ederek, toplantıda 100 projeyi inceleyeceklerini sözlerine ekledi.

Süleyman Tapsız, önceki dönemde karara bağlanan proje sayısını ve mali desteği de açıkladı. Tapsız, “2011 eylül ayında ilana çıktığımız ve 2012 yılı ocak ayında yönetim kurulu toplantısında karara bağladığımız 2011 yılı doğrudan faaliyet destekleri kapsamında 26 adet projede yaklaşık 1 milyon 100 bin lira hibe bölgemizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara aktarılmaya başlanmıştır” dedi.

Toplantının bundan sonraki bölümü, basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.