BAKA Yönetim Kurulu Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, 2012 yılının son toplantısını Burdur’da gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2012 11:59
BAKA Yönetim Kurulu Toplandı

Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Oğuz’un başkanlığındaki toplantıya; Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Antalya Valisi Dr Ahmet Altıparmak, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Yusuf Keyik ve Hasan Hüseyin Kaçıkoç, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Burdur Grand Özeren Otel Toplantı Salonu’ndaki toplantısına ev sahipliği yapan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, BAKA Yönetim Kurulu üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Vali Nurettin Yılmaz, “Hoşgeldiniz, sizleri ilimizde görmek büyük bir şeref. Kalkınma ajansımızı Burdur olarak çok önemsiyoruz. İlçelerimiz de dahil bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. İnşallah toplantımız hayırlı olur” dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, BAKA’nın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. BAKA’nın Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ile istihdama katkı sağlanması ve bölgenin potansiyelinin ön plana çıkartılmasında yine öncelikli faaliyetlerin gerçekleştirileceğini belirten BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Oğuz, “Bugün sizlerin aracılığı ile kamuoyuna, BAKA’nın 20 milyon TL hibe bütçeli 2012 Yılı Mali Destek Programı’nın başladığını müjdelemek istiyorum. Bu programa başvurular 24 Aralık 2012 Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlayacak olup başvurular 3 ay (90 gün) sürecektir. Programa son başvuru tarihi 13 Mart 2013’tür” dedi.

BURDUR VE ANTALYA YDO’LARA BAŞVURU YAPILABİLECEK
2012 Mali Destek Programı’nda bir yenilik olduğunu belirten Vali Memduh OĞUZ, “Ayrıca belirtmek istediğim önemli bir konu, yatırımcılarımızın artık her ilimizde bulunan Yatırım Destek Ofislerimizden proje başvurularını yapılabilecek olmalarıdır. Yani Antalya’da veya Burdur’da bulunan bir yatırımcımız Ajans merkezi olan Isparta’ya gitmek zorunda değildir. Proje başvurularını bulundukları ildeki ofisimizde yapabileceklerdir. Projeler ilişkin her türlü teknik ve idari danışmanlık hizmeti kendilerine buralardan da verilecektir” dedi.

Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara sağlayacağı yeni Mali Destek Programı’nın “Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi”, “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” ve “Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluştuğunu belirten Vali Memduh OĞUZ, “20 milyon TL hibe desteği ve kendilerinin koyacağı katkı ile 40 milyon TL gibi fiili bir yatırım gerçekleşecektir. BAKA’nın bölgemizin kalkınmasına destek olmak amacıyla var gücü ile çalışmaya devam etmektedir. BAKA’nın bölgemizin kalkınmasına destek olmak amacıyla var gücü ile çalışmaya devam etmektedir.

BAKA, planlamasını ve takibini güzel yapıp sonucu alan önde gelen bir kalkınma ajansıdır. 2021 Mali Destek Programı da aynı şekilde inşallah başarılı geçer. 2012 Mali Destek Programı’nın hayırlı olmasını diliyor, BAKA Genel Sekreterimiz Tuncay Engin ile kalkınma ajansımızında çalışan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

MALİ DESTEK İLE KAZANDIRILAN YATIRIM VE İSTİHDAM
BAKA’nın kuruluş yılı 2010’da 10 milyon TL hibe bütçeli Mali Destek Programı kapsamında destek alan projeler başarılı bir şekilde tamamlandığını yararlanıcıların katkıları ile toplamda 20 milyon TL tutarında yatırım hamlesinin başarıyla tamamlandığını belirten BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali OĞUZ, şöyle devam etti:
“20 milyon TL tutarında hibe destek bütçesi olan 2011 Yılı Mali Destek Programımız da önümüzdeki günlerde tamamlanacak olup bu programda, yararlanıcıların kendi katkıları ve bizim vereceğimiz miktar ile birlikte toplam 40 milyon TL tutarında yatırım gerçekleşmektedir. İstihdam yönü ile konuya bakılhazırldığında, 2010 Mali Destek Programı neticesinde 312 kişi fiilen ve 2011 Mali Destek Programı ile yaklaşık 420 kişinin istihdamının sağlandığı görülmektedir.”

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, BM Ortak Programı ile işbirliği halinde Sağlık Turizmi Kümelenme Çalışması’na 27 Kasım 2012 tarihi itibariyle başladığını hatırlatan Vali Memduh OĞUZ, sağlık turizmi kümelenme çalışmaları için sözü Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a verdi. Antalya Valisi Altıparmak, hastaneler, konaklama tesisleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, sağlık sigorta kuruluşları, havayolu şirketleri ve diğer paydaşların katkı sağladığı bir yılda tamamlanması hedeflenen Sağlık Turizmi Kümelenme Çalışması’nın çok önemli olduğunu belirtti. Vali ALTIPARMAK, şöyle devam etti:

SAĞLIK TURİZMİ KÜMELENME ÇALIŞMASI
“Yat üretimi, sağlık turizmi, tohumculuk ve kesme çiçekçilik ile ilgili kümelenme çalışmalarını temel alan belirlemiştik. Öncelik sağlık turizm kümelenme çalışması demiştik. Gerekçemiz de sizin de bildiğiniz gibi 550 binin üzerinde yatak kapasitesi var ancak 6 ay dolu tutabiliyoruz. Diğer 6 ay boş ve atıl kalıyor. Bu kapasiteyi değerlendirebilmek amacıyla sağlık kümelenmesine yönelmek Kuzey Avrupa ve Avrupa’nın bir çok bölgesinde alternatif olacağını düşünüyoruz. Önemli toplantı yapıldı. Sektörün tüm ilgili aktörlerin katılımını sağladık. Antalya’da şu anda özellikle organ nakli konusunda ciddi potansiyel var. Kayıtlara girmeyen ciddi turizm potansiyeli var. Turist olarak geçiyor ancak tedavi amaçlı gelenler var. Bu tarz çalışmalar var. BAKA’daki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunlar önemli çalışmalar ve her bir il için de yapmak zorundayız.”

Vali Memduh Oğuz, BAKA’nın bölgedeki iş ve yatırım fırsatlarının ulusal ve uluslararası organizasyonlarında tanıtılması, yerli-yabancı yatırımcıların bölgeye çekilebilmesi amacıyla sektör raporları da hazırladığını ve sektör raporlarını İngilizce’ye de çevirip yurtdışı organizasyonlarda yatırımcılara sunduğunu belirtti. BAKA’nın Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile daha fazla ve nitelikli yabancı yatırım çekmek amacıyla kurumsal işbirliği protokolü imzaladığını hatırlatan Vali Memduh OĞUZ, sözlerini, “Antalya, Isparta ve Burdur illerinin kalkınmasından sorumlu BAKA bölgesinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli firmalar bundan böyle indirimli DEİK üyelik imkânlarından faydalanabilecek. İndirim oranları Antalya için %20, Isparta ve Burdur için %35 olarak belirlendi. Teşekkür ederim” diye tamamladı.
Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.