BAKA Yönetimi İspanya’da

İspanya'da ki ajansların çalışması hakkında bilgi alan BAKA konsoluslukları ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2011 00:37
BAKA Yönetimi İspanya’da

İspanya çalışma ziyaretine, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Başkanı Mehmet Pehlivan ve birim uzmanı M. Muhsin Vural katıldı.

Görevleri arasında bölgesel kalkınmayla ilgili yurt dışındaki ajans ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, ortak projeler geliştirmek ve iyi uygulamaları yerinde görmek bulunan BAKA, Barselona Activia Kalkınma Ajansı, Sevilla IDEA Bölgesel Kalkınma Ajansı ve Sevilla Global Kalkınma Ajansı yetkilileri ile biraraya geldi ve toplantılar yaptı.

ORTAK ADIMLAR ELE ALINDI

İspanyol kalkınma ajanslarının yönetim yapısı, Avrupa Birliği ile yürütülen ortak çalışmaları, mali destekleri ve kaynakları, çalışma yöntemleri, iş geliştirme merkezi ve girişimciliğe yönelik destekler hakkında bilgiler edinilen toplantılarda, bir yıl once kurulan BAKA’nın, çalışmaları ve geleceğe yönelik atılabilecek ortak adımlar üzerinde duruldu. Toplantılarda, Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren BAKA, bölgenin tanıtımını da yapıldı.

Heyet, ajanslarin iş geliştirme merkezleri ve girişimciliğe yönelik desteklerde oynadıkları rol İspanya’nın ekonomik yapısı içinde yerel kalkınma ajanslarının önemini ve bu bağlamda BAKA ile birçok platformda işbirliği içinde olunabileceğini tespit etti.

T.C. Barselona Başkonsolosluğu’nu 19 Temmuz’da ziyaret eden BAKA heyetini, Barselona Başkonsolosu Haldun Koç ağırladı. 17 özerk hükümetten oluşan İspanya hakkında önemli detaylar aktaran Başkonsolos, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyet, bir gün sonra da Sevilla Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret ederek Sevilla Fahri Konsolosu Manuel Moreno ile görüştü. Endülüs Özerk Bölgesi içinde bulunan Sevilla hakkında bilgi veren Fahri Konsolos, her geçen yıl İspanya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin ve ticaret hacminin arttığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.