BAKA'dan 2014'te 20 Milyon Lira Destek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 2014 yılı Mali Destek Programı'nı açıklayan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, yeni yılda 20 milyon lira desteklemede bulunulacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2013 13:30
BAKA'dan 2014'te 20 Milyon Lira Destek

BAKA'nın 2013 yılı son toplantısı, Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı. Antalya Valiliği'ndeki toplantıya Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Öztürk, BAKA'nın 20 milyon lira bütçeli 2014 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı'nı açıkladı.

BAKA'nın Antalya, Isparta ve Burdur'daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğinin desteklenmesi ile istihdama katkı sağlaması amaçlarına yönelik destek sağlamaya devam ettiğini söyleyen Vali Öztürk, 2014 Mali Destek Programı'na başvuruların 30 Aralık 2013 Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlanacağını ve 20 Mart 2014'te sona ereceğini kaydetti.

İKİ ALT BAŞLIK OLUŞTURULDU

2014 Mali Destek Programı'na proje başvurularının, BAKA'nın merkezi Isparta'nın yanı sıra, Antalya ve Burdur'daki yatırım destek ofislerine yapılabileceğini dile getiren Vali Öztürk, programın 'yenilikçilik odaklı iktisadi kalkınma' ve 'alternatif turizmin geliştirilmesi' alt başlıklarından oluştuğunu kaydetti.

YENİLİKÇİLİK ODAKLI PROGRAM

Vali Öztürk, kar amacı güden gerçek ve tüzel kişi işletmeleri ile kooperatiflerin başvurabileceği Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı için 15 milyon liralık destek verileceğini anlattı. Bölgede verilen desteklemelerde mükerrerliğin önlenmesi amacıyla Burdur ve Isparta'da uygulanması planlanan tarıma dayalı sanayi projelerinin bu programa kabul edilmeyeceğini, tarımsal ürün bazlı üretim faaliyetlerinde sadece Antalya'da uygulanacak projelerin kabul edileceğini belirten Vali Öztürk, bu program çerçevesinde verilecek desteklerin asgari tutarının 100 bin lira, azami tutarının 500 bin lira şeklinde belirlendiğini kaydetti.

ALTERNATİF TURİZME 5 MİLYON LİRA

Alternatif turizmin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında ise desteklenecek projeler için 5 milyon lira kaynak ayrıldığına dikkati çeken Vali Öztürk, kaynağın 2 milyon 500 bin liralık kısmının kar amacı güden gerçek ve tüzel kişi işletmelere, 2 milyon 500 bin liralık kısmının ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik projelerde kullandırılacağını söyledi.

ÜÇ YILDA 50 MİLYONLUK DESTEK

Vali Öztürk'ün açıklamasının ardından BAKA'nın 2013 yılı son toplantısı basına kapalı devam etti. BAKA, 2011 yılında 10 milyon, 2012 ve 2013'te 20'şer milyon olmak üzere, 3 yılda toplam 50 milyon lira desteklemede bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.