BAKA’dan AB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Avrupa Birliği’nin (AB) ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı’na (ICT PSP) ülkemizden katılımın artırılması amacıyla bilgilendirme ve gerekli hazırlıklar için planladığı toplantı, Antalya Ticaret ve

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2011 16:17
BAKA’dan AB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Avrupa Birliği’nin (AB) ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı’na (ICT PSP) ülkemizden katılımın artırılması amacıyla bilgilendirme ve gerekli hazırlıklar için planladığı toplantı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 3 Nolu Salon’da yapıldı.

ATSO’daki toplantıda katılımcıları, BAKA Proje Birimi Başkanı Sinan Mesuter, Birim Uzmanı Mehmet Fehmi Dündar ile Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek bilgilendirdi. Toplantının açılışında Antalya YDO Koordinatörü Özyürek, Kalkınma Ajansı’nın amaçları, işlevi, görevleri ile çalışmaları hakkında bilgi verdi ve yatırımcıların soru, sorun ile diğer konularda BAKA Yatırım Destek Ofisi’ne başvurabileceklerini söyledi.

Yaklaşık 150 katılımcının bulunduğu toplantıda Proje Birim Uzmanı Mehmet Fehmi Dündar, ICT PSP Destek Programı hakkında bilgi verdi. 28 Şubat 2011’de açılan ve 1 Haziran 2011’e kadar açık kalacak olan bu yıl için 120 milyon Avro bütçeli ICT PSP teklif çağrısı desteklerinden daha fazla yararlanılabilmesi için dikkat edilmesi gereken konular katılımcılara aktarıldı. ICT PSP Destek Programı’nın 2011 çalışma programında “Düşük Karbon Ekonomisi ve Akıllı Hareketlilik İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Sayısal İçerik”, “Sağlık, İyi Yaşlanma ve İçerme İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Yenilikçi Devlet ve Kamu Hizmetleri İçin BİT” ve “İnternet Tabanlı Hizmetler İçin Açık Yenilik” ana başlıkları bulunduğu belirtildi.

Görevleri arasında “Türkiye'nin katıldığı ikili veya çok taraflı uluslararası programlara ilişkin faaliyetlerin bölgede tanıtımını yapmak ve bu programlar kapsamında proje geliştirilmesine katkı sağlamak” bulunan BAKA’nın Isparta ve Burdur’un ardından Antalya’da gerçekleştirdiği ICT PSP Bilgilendirme Toplantısı’nda katılımcılara işbirliği içerisinde Avrupa Birliği ülkelerindeki enerji verimliliği ve çevre, akıllı şehir uygulamaları, sayısal kütüphaneler, sanayi envanteri, tematik ağlar gibi konularda teknolojik gelişmelerin yerel şirket veya kuruluşlara aktarılması yönünde programdan nasıl yararlanılabileceği yönünde bilgiler verildi. Toplantı, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.