BAKA’dan AB Destekleri Toplantısı

BAKA’dan AB destekleriyle ilgili bilgilendirme ve işbirliği toplantısı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2011 13:31
BAKA’dan AB Destekleri Toplantısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Avrupa Birliği’nin (AB) ‘Bilgi ve İletişim Politika Destek Programı’na (ICT PSP) ülkemizden katılımın artırılması ve ülkemize maddi olarak geri dönüş sağlanması amacıyla ilgili tarafların bilgilendirilmesi ve gerekli hazırlıkların yapılması amacıyla toplantılar düzenliyor. BAKA Proje BirimBaşkanlığı uzmanları tarafından verilecek ICT PSP Programı bilgilendirme ve işbirliği toplantıları, Isparta, Burdur ve Antalya’da gerçekleştirilecek.

BAKA, Avrupa Birliği ICT PSP Programı desteklerinden daha fazla faydalanabilmek amacıyla programa başvurular ve yapılması gerekenler ile ABGS Proje Teklif Çağrısı hakkında bilgilendirme ve işbirliği toplantıları yapıyor. Görevleri arasında ‘Türkiye'nin katıldığı ikili veya çok taraflı uluslararası programlara ilişkin faaliyetlerin bölgede tanıtımını yapmak ve bu programlar kapsamında proje geliştirilmesine katkı sağlamak’ bulunan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, 28 Şubat 2011’de açılacak ve 1 Haziran 2011’e kadar açık kalması beklenilen yedi yıllık bir dönem için yaklaşık 730 milyon Avro bütçeliBilgi ve İletişim Politika Destek Programı (ICT PSP) için ilk toplantıyı,Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda 17 Şubat Perşembe günü 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirecek.

PROGRAMDA TEMALAR, DESTEKLENECEK PROJELER
Kalkınma Ajansı-Kamu Kurumları, Kalkınma Ajansı-KOBİ şeklinde işbirliği içerisinde Avrupa Birliği ülkelerindeki teknolojik gelişmelerin yerel şirket veya kuruluşlara aktarılması, Valilik-Belediye-Üniversite-Ajans-KOBİ işbirliği ile enerji verimliliği ve çevre projeleri, akıllı şehir uygulamaları, sayısal kütüphaneler, sanayi envanteri, tematik ağlar, eşleştirme projeleri gibi projelerin yapılabileceği ICT PSP Destek Programı hakkındaki bilgilendirme ve işbirliği toplantıları Burdur ve Antalya’da da gerçekleştirilecek.
Katılımcılara ICT PSP Destek Programı ile ilgili ayrıntılı bilgileri, Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde 2 yıl görev yapmış BAKA Proje Birim Başkanı Sinan Mesuter, Proje Birimi Uzmanı Mehmet Fehmi Dündar ile BAKA Koordinasyon Birimi Başkanı Süleyman Keloğlu verecek.

Avrupa Birliği ICT PSP Programı desteklerinden daha fazla faydalanabilmek için programa başvurular ve yapılması gerekenler hakkında bilgiye http://www.bilgitoplumu.gov.tr/ictpsp.aspx internet adresinden ulaşılabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.