BAKA’dan Aile Şirketlerinin Kurumsallaşmasında Teknik Destek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta Genç İşadamları Derneği’ne (IGİAD) ‘Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik, Yönetim ve Kurumsallaşma Eğitimi’ için teknik destek veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2014 12:10
BAKA’dan Aile Şirketlerinin Kurumsallaşmasında Teknik Destek

Aile şirketlerinin kurumsallaşmasını başarılı ve sürekli olabilmelerinde önemli koşullardan kurumsallaşmalarını hedefleyen eğitim programı için verilecek teknik destek sözleşmesin BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile IGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adem Demiralay imzaladı.

Antalya, Burdur ve Isparta’daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları eğitim çalışmaları için BAKA’nın destekleri sürüyor.

BAKA’nın ‘eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme’ gibi uygun faaliyet konularını kapsayan 2013 Yılı Teknik Destek (TD) çağrısına Isparta Genç İşadamları Derneği’nin (IGİAD) Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik, Yönetim ve Kurumsallaşma Eğitimi’ talebiyle başvurdu. IGİAD, ‘Aile Şirketlerinde Yönetim İlkeleri ve Kurumsallaşma’, ‘Aile Şirketlerinde Yönetsel Sürdürülebilirlik, Strateji Üretme ve Yönetim Planlaması’ ve ‘Aile Şirketlerinde Finansal Sürdürülebilirlik ve Finansal Planlama’ başlıklarındaki eğitim için BAKA’dan teknik destek talep etti.

KURUMSALLAŞMA HAYATİ ÖNEMDE
Aile şirketlerinin varlıklarını koruyabilmeleri, büyüme trendlerini sürdürebilmesi için, geçmişte elde ettikleri başarılarına her zaman güvenmek yerine yaşanan değişimi idrak etmeleri ve şirketlerini bu yeni duruma kolayca adapte olabilecek hale getirmeleri gerektiğini belirten IGİAD, eğitim ihtiyacının temel gerekçesinin de aile şirketlerinde kurumsallaşmanın hayati önem taşıdığı farkındalığını oluşturmak olarak özetledi. Talep BAKA tarafından kabul edildi ve teknik destek sözleşmesini BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile IGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adem Demiralay imzaladı.

İşletmecilik anlayışı çerçevesinde, kişilere bağlı, sistemlerin net oluşturulmadığı, değişime kapalı şirket yapılarının değişmesinin önemini vurgulayan IGİAD Başkanı Demiralay, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın sağlamış olduğu destek programı ile üyelerimiz ve özellikle aile şirketlerinin kurumsallaşması için önemli eğitim çalışması gerçekleştirilecek. Destek için BAKA’ya teşekkür ediyorum” dedi.

BAKA’nın Batı Akdeniz’deki kalkınmaya ivme kazandıracak eğitim çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Teknik Destek Programı hazırlandığını ve çağrıya çıktığını hatırlatan Genel Sekreter Engin de, kurumların çalışmalarına destek vermekten çok mutlu olduklarını daha başka kalkınmaya ivme kazandıracak projelerde de beraber çalışmayı ümit ettiklerini söyledi. Engin, “Çağrıya çıkılan Teknik Destek Programlarından Antalya, Burdur ile Isparta’daki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ile mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri ile sivil toplum kuruluşları gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarımız yararlanabiliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.