Bakadan Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin 33. Olağan Toplantısı, Isparta Davraz'da Gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2011 13:43
Bakadan Bilgilendirme Toplantısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Akdeniz Belediyeler Birliği üyelerini, belediyelerin hangi kapsamda projelerine destek verileceği, ne gibi projeler yapabilecekleri, hangi miktarda hangi konularda nasıl yararlanabileceklerine ilişkin bilgilendirdi.

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin 33. Olağan toplantısı, Isparta Davraz'da gerçekleştirildi. Isparta Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı Akdeniz Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanları katıldı. Toplantının öğleden önceki bölümünde Akdeniz Belediyeler Birliği Encümen Olağan Toplantısı yapıldı. Öğleden sonraki bölümü ev sahibi olarak Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın konuşmasıyla başladı. Isparta Belediyesi olarak yaptığı çalışma ve projeler hakkında bilgi veren Günaydın, Isparta'da en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurgulayıp, bir açılış ve temel atma törenlerinde kendisine yaklaşanların çoğunluğunun kendisinden iş istediğini söyledi.

Başkan Günaydın, "BAKA'nın gelir kaynaklarını oluşturulmasında yasa gereği belediyelerden önemli bir kaynak aktarılmaktadır. Belediye olarak bizlerden alınan bu katkı paylarının bir bölümünü yapacağımız projelerle geri kazanmayı düşünmekteyiz. Bu geri kazanımlar hem bizden alınan katkı paylarının geri dönüşümünü sağlamak hem de halkımıza belediyelerin aracılığı ile katkı sağlamak olmalıdır. Aslında belediyelerin sanayi yatırımları belediyelerin asli görevleri arasında değil. Diğer ülkelerin birkaçında ise bu tamamen tersine, şehirde yapılacak tüm yatırımların sorumluluğu belediyelere verilmektedir. Isparta Belediyesi olarak biz de teknik heyetimizle birlikte proje çalışmalarına başladık. Yakında bu çalışmalarımızı BAKA'ya teslim ederek bu projelerimiz için katkı isteyeceğiz" dedi.

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, birliğin 33. toplantısını yaptıklarını, bölgede 176 belediyenin olduğu ve bunların 108'inin birliğe üye olduğunu ve kalkınma ajansının desteklerinden yararlanmalarını istedi.

SORUNLARI AŞABİLMEK İÇİN GEREKLİ
Bu tür toplantıların ihtiyaç ve gerekli olduğunu düşündüğü belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise, "Çünkü, yanlış anlamalar veya iletişimsizlikten kaynaklanan sıkıntılar çok rahatça aşılabilecek diye düşünüyorum. Projelerle ilgili arkadaşımız bilgilendirme yapacak. Soru cevap şeklinde her türlü sorularınızı cevaplandıracağız. Kalkınma ajansı, eleştirileriniz, görüşleriniz, önerileriniz her türlü önerilerinizi almak isteriz. Ekip olarak en güzelini yapmaya çalışıyoruz ama bilmediklerimiz olabilir. Eleştirilerinizi almak isteriz" diye konuştu.

Antalya, Burdur ve Isparta'yı kapsayan BAKA'nın yatırımın tanıtımı, yabancı yatırımcıların bölgeye çekilmesi, proje karşılığı yatırımcılara destek sağlanması, yatırımcılara her konuda profesyonel düzeyde danışmanlık yapılması, kamu kurumlarında karşılaştığı iş ve işlemlerinin takibi gibi görevleri olduğunu belirten Tuncay Engin, şöyle devam etti: "Bunlara yönelik Isparta, Burdur ve Antalya yatırım destek ofislerimiz yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Dolayısıyla Mali destek işin bir parçası. Asli pozisyonumuz yatırımcılara destek sağlamak. Şunu kastediyorum; bir yatırımcıyı bölgeye çekmek bazen 100 milyon dolarlık yatırım olabiliyor.' Tek bir yatırımcı çekmek bile çok sayıda istihdam oluşturmak' buna yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Belediyemizin kardeş kenti olmasının ardından ABD'den gelen heyetle geçenlerde Davraz'da biraraya geldik. Kendilerine bölgemizle ilgili rapor sunduk. Geri dönüş bekliyoruz 1-2 ay içinde yatırımcı heyetleri gelecek ve yatırım yapacaklar diye düşünüyorum" dedi.

BAKA Proje Birim Başkanı Sinan Mesuter de, katılımcıları Mali Destek Programı ile ilgili bilgilendirdi. belediye başkanlarından gelen soruları cevaplandırdı.

Toplantıda, belediyelere Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nasıl katkı sağlar, belediyelere hangi kapsamda projelerine destek sağlanacağı, ne gibi projeler yapabilecekleri, hangi miktarda hangi konularda nasıl yararlanabileceklerine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.