BAKA’dan ‘Çantacı Firmalara’ Dikkat Uyarısı!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), toplam 20 milyon TL bütçeli 2012 Mali Destek Programı’na proje başvuruları 24 Aralık 2012’den itibaren kabul edilmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2012 13:13
BAKA’dan ‘Çantacı Firmalara’ Dikkat Uyarısı!

BAKA, 3 alt başlıkta gerçekleştireceği yeni mali destek (Doğrudan Finansman Desteği) programına son başvuru tarihinin 13 Mart 2013 olarak belirlendiğini kaydeden BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bazı proje yapan firmalar ‘BAKA ile aramız çok iyi projenizi çıkartırız hazırlayalım’ diye gelebilir. Hiçbir firma bizim için akredite edilmiş değildir. Çevrenize sorun, çantacı olarak tabir edilen firmalara paranızı kaptırmayın” uyarısında bulundu.

BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ile istihdama katkı sağlanması ve bölgenin potansiyelinin ön plana çıkartılması amacında öncelikli faaliyetleri sürüyor. 13.12.2012 tarihi itibariyle toplam 20 milyon TL bütçeli 2012 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı'na çıktığını belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ‘Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar’ ile ‘Kar Amacı Güden İşletmeler’in Programa başvuruların 24 Aralık 2012 Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlandığını ve başvuruların 3 ay (90 gün) süreceğini kaydetti. Tuncay Engin, “Programa son başvuru tarihi kamu kurum ve kuruluşları için 12 Mart 2013, kar amacı güden işletmeler için de 13 Mart 2013 olarak belirlendi. 2012 Mali Destek Programı’na proje başvuruları BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanısıra Antalya ve Burdur’daki Yatırım Destek Ofisleri’ne de yapılabilecek” dedi.
Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara yönelik 2012 Mali Destek Programı’nın “Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi”, “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” ve “Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluştuğunu, kamu ve özel sektör projelerine 70 bin ile 400 bin TL arasında hibe desteği sağlanacağını kaydeden Genel Sekreter Tuncay Engin, mali destek programının ayrıntılarına baka.org.tr adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

OBJEKTİF DEĞERLENDİRME VE PROJE EĞİTİMİ
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, açıklanan her ‘Mali Destek Programı’ döneminde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın sorumluluk sahası olan Antalya, Isparta, Burdur illerinde; kendilerini Ajans personeli ya da Ajansla bağlantılı olarak tanıtan şahıs ve kuruluşların varlığının tespit edildiğine dikkat çekti. Tüm proje sahiplerini önemli uyarıda bulunan Tuncay Engin, önemli açıklamasında şöyle dedi:

“Ajansımızın yürüttüğü Mali Destekler hakkında yardımda bulunmayı taahhüt eden ve bu süreçten nemalanmak isteyen şahıs ve kuruluşların varlığı tespit edilmiştir. Mali ve Teknik Destek Programları ile ilgili Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın hiçbir özel yasal temsilcisi, danışman firması, danışmanı vb. şahıs ve kuruluşla bağlantısı veya anlaşması bulunmamaktadır. BAKA’ya sunulan projeler Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi tarafından objektif kriterler uygulanarak değerlendirilecektir. Bahse konu şahıs ve kuruluşların proje yazma ve yürütme konusundaki taahhütlerinin Ajansımız açısından hiçbir bağlayıcılığı bulunmamakta olup bu kişiler tarafından verilen proje kabul garantilerinin geçerliliği söz konusu değildir.

BAKA herkesin katılımına açık ücretsiz proje hazırlama eğitimleri düzenlemektedir. Bu eğitimler yoluyla ilgililer kolaylıkla proje hazırlayacak düzeyde bilgi sahibi olacaklardır. Ayrıca kendisini Ajans personeli, özel yetkilisi, temsilcisi, danışmanı vb. gibi çeşitli isim ve unvanlarla Ajansla bağlantılı olarak tanıtan şahıs ve kuruluşlar hakkında Ajansımıza bilgi verilmesini, mali destek programlarıyla ilgili olarak bilgi taleplerinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile direkt olarak temasa geçilmesini önemle rica ederiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.