BAKA'dan Destek İstedi

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’i ziyaret eden Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, görme engellilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatarak, destek istedi

Yayınlanma:
BAKA'dan Destek İstedi

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’i ziyaret eden Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, görme engellilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatarak, destek istedi.

 

Isparta Altı Nokta Görme Engelliler Derneği yönetimi, görme engellilerin sorunlarının çözümü için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKA) destek istedi.


BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, kurum olarak sorunların çözümü için her türlü desteğe vermeye ve göreve hazır olduklarını bildirdi.


Yatırımcılar ile iş dünyasının sık sık ziyaret ettiği ve tam destek aldığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın bu defa farklı konukları vardı. Isparta Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Başkanı İsmail Er, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’i ziyaret etti. Isparta’daki görme engellilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini Genel Sekreter Engin’e aktaran Dernek Başkanı Er, Engelliler Eğitim Merkezi yapılması, Kent Konseyi’nin kurulması, belediye bünyesinde Engelliler Meclisi oluşturulması, Alo Engelliler Hattı’nın kurulması, kabartma yazılı bilgisayar alınması konularında destek istedi.


Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın sloganının ‘Mutlu Yaşam Bölgesi’ olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Tuncay Engin, ana amaçları ve görevleri içinde bölgede sürdürülebilir kalkınma ile sosyal gelişmeyi sağlamanın, bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ile STK’lara planlama ve proje yapma konularında destek sağlamak, yatırımcı kurumlar arasında işbirliğini sağlamak olduğunu belirtti. Engin, “Görme ve diğer engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında ajansımız yetki ve sorumlulukları çerçevesinde üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeye hazırdır. Derneğimizin sorunlarının çözüm önerileri için desteğe hazırız ve bu konudaki çalışmalarımızı sizlerle koordineli olarak sürdüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.