BAKA’dan Doğrudan Destek Programı

BAKA’dan Doğrudan Faaliyet Destek Programı Açıklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2012 18:27
BAKA’dan Doğrudan Destek Programı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Burdur ve Isparta’daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, planlama ve fizibilite için 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) programına çıktı. 550 bin TL bütçe ayrılan DFD projelerine 25 bin ile 85 bin TL arasında hibe desteği verilecek.

Batı Akdeniz’deki kalkınmaya ivme kazandıracak araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 2012 Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) hazırlandığı belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, çağrıya çıkıldığını açıkladı. Engin, “BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölgemizin stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, analiz ve rapor çalışmaları için Doğrudan Faaliyet Destekleri verecektir. Proje başına desteğin alt sınırı 25 bin TL, üst sınırı 85.000 TL’dir. Doğrudan Faaliyet Destekleri (DFD) toplam bütçesi 550 bin TL’dir. Başvurular BAKA’ya yapılabilecektir” dedi.

KİMLER YARARLANABİLECEK
BAKA Genel Sekreteri Engin, DFD’den Antalya, Burdur ve Isparta’daki valilikler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ile kamu kurumları kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu Çerçevesinde Kurulmuş Birlikler, İhracatçı Birlikleri yararlanabileceğini belirtti.
2012’in sonuna kadar başvurular kabul edileceğini ve başvuruların değerlendirilip kısa sürede sonuçlandırılacağını belirten Engin, programda bütçenin son başvuru tarihi öncesinde tükenmesi durumunda, Doğrudan Faaliyet Desteği son başvuru tarihini beklemeksizin 2012 yılı için tamamlanacağını ve yeni faaliyet teklifi alınmayacağının BAKA’nın internet sitesinden duyurulacağını kaydetti.

DESTEKLENECEK FAALİYETLER
Yüzde 25 ile yüzde 100 oranında hibe desteği alabilecek program kapsamında desteklenmesi uygun görülen faaliyetler ise şöyle sıralandı:
“Bölgenin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına yönelik araştırma, istatistiki veri, planlama, analiz ve raporlama çalışmaları.
Tarım, denizcilik, mermercilik, alternatif turizm, yenilenebilir enerji, tıbbi ve aromatik bitkiler, lojistik sektörlerine yönelik araştırma çalışmaları.
Sektörel kümelenmeyi teşvik etmeye yönelik araştırma, geliştirme ve planlama faaliyetleri.

Bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme merkezleri, teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların kurulması amacıyla yapılacak fizibilite benzeri ön çalışmalar gibi bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılmasına ve geliştirilmesine yönelik faaliyetler.
Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlamasına yönelik faaliyetler.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.