BAKA’dan Duyuru

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, mali destek programları ile ilgili bazı kişi ve kuruluşların yeterli bilgi ve yasal dayanağı olmaksızın kamuoyunu yanıltıcı şekilde açıklama yaptığı belirtildi.

Yayınlanma:
BAKA’dan Duyuru

BAKA’dan kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı yapılan açıklamada, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), TR 61 (Antalya, Burdur ve Isparta) bölgesinin ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere birçok faaliyet gerçekleştirmektedir.

Değişik sektörlerdeki yatırımcılara mali ve teknik konularda destek sağlamakta, Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi’nde yapılacak yatırımlara öncülük etmekte ve işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Son zamanlarda bölgemizde Ajansın Mali Destek Programları ile ilgili olarak bazı kişi ve kuruluşların, yeterli bilgi ve yasal dayanağı olmaksızın kamuoyunu yanıltıcı şekilde aykırı beyanlarda bulundukları görülmektedir.
Tüm kalkınma ajansları ile birlikte Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) da, 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanuna dayanılarak çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan, kamu tüzel kişiliğini haiz bir kamu kurumudur. Tüm destek faaliyetleri kanun, yönetmelikler, proje hazırlama rehberleri ile belirlenmekte ve tüm Ajans faaliyetlerini mevzuat çerçevesinde objektif ve tarafsız bir şekilde yürütmektedir.

Kalkınma Ajansları yılın belirli dönemlerinde mali destek programları teklif çağrılarına çıkarak özel sektör ve kamu kurumlarına hibe destekleri sağlamaktadır. Teklif çağrılarının kapalı olduğu aylarda hibe desteği verememekte geçmiş dönemlerde başarılı bulunan projelerin, izleme ve değerlendirme çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 26 Ajans’tan hiçbiri yılın her ayı mali destek programı teklif çağrısına çıkamamaktadır.

Kalkınma Ajanslarının mali destek programlarından faydalanabilme şartlarından birisi de hibe çağrısının ilan edildiği gün itibariyle en az üç ay önce kurulmuş olmak ve aktif olarak faaliyet göstermektir.

Kalkınma ajansları, mevzuatı gereği proje teklif çağrısından en az üç ay önce resmi olarak kurulmamış ve ticari faaliyetlerine fiilen başlamamış bir işletmeye mali destek sağlanamamaktadır. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 26 Kalkınma Ajansından hiçbiri özel sektör firmalarına yüzde 100 hibe desteği sağlaması mümkün değildir ve tüm ajanslar yukarıda zikredilen şartlar çerçevesinde hibe desteği dağıtmaktadırlar.

Ayrıca; Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Burdur KOSGEB Hizmet Merkezi ile yaptığı protokol çerçevesinde Antalya, Burdur ve Isparta ili ile ilçelerinde girişimcilik eğitimleri düzenlemekte ve yeni işyeri açacak kişilere KOSGEB’in girişimcilik destek programından faydalanmaları sağlanmaktadır” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.