BAKA’dan ‘Girişimcilik Eğitimi’ Aldı İşyerini Açtı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nda eğitim alan genç girişimci Serhat Dereli, işyerlerini açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2013 17:18
BAKA’dan ‘Girişimcilik Eğitimi’ Aldı İşyerini Açtı

Eğitimi başarıyla tamamlayan genç girişimcinin işyerinin açılışını Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Oğuz, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım birlikte gerçekleştirdi.

BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolü uyarınca Antalya, Burdur ve Isparta’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sürdürülüyor.

Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla açılan kursların Isparta’da gerçekleştirilen 5. eğitim programına katılan 27 yaşındaki Serhat Dereli, test, yaş grubu, girişimcilik ve iş fikri, eğitim durumu gibi kriterler üzerinden yapılan değerlendirmede kursa katılmaya hak kazanan 30 kişi arasında yeraldı.

YÖRESEL ÜRÜNLER İLE UNLU MAMÛLLER
70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan genç girişimcinin Isparta Halıkent Caddesi’nde yöresel lezzetler olan Yalvaç bazlaması, Yalvaç hamursuzu ile tahinli çörek ve diğer unlu mamullerin üretiminin yapılıp satılacağı Nida Unlu Mamûlleri’nin açılışına Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Oğuz, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım ile davetliler katıldı. Açılış kurdelesini çocuklara kestiren Vali Memduh Oğuz, teşhir salonu ile üretim yerini gezdi ve yeni istihdam oluşturan işyerlerinin açılmasının sevindirici olduğunu belirterek hayırlı olmasını diledi.

BAKA Genel Sekreteri Engin, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin Antalya, Burdur ve Isparta’da sürdürüldüğünü belirtirken, KOSGEB Merkez Müdürü Yıldırım ise, BAKA ile birlikte genç girişimci sayısının artırmak amacıyla çalışmalara destek verdiklerini, mesleği olup da girişimcilik kurslarına katılan gençlerin girişimlerini desteklediklerini söyledi.

BAKA ile KOSGEB arasındaki protokol, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi ana amaçlarıyla imzalandı.

70 saatlik uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım maliyetlerinin yüzde 70’i kadınlarda da yüzde 80’ine kadar 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira hibe desteği olarak sağlanabiliyor. Girişimciler ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum