BAKA'dan Halk Sağlığına Teknik Destek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ‘İşyeri Hekimliği Sertifikasyon ve Resertifikasyon Eğitim Hizmeti’ için teknik destek veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2013 14:28
BAKA'dan Halk Sağlığına Teknik Destek

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Karakaya teknik destekle ilgili sözleşmeyi imzaladı.

BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları eğitim çalışmaları için Teknik Destek Programı uyguluyor. ‘Eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme’ gibi uygun faaliyet konularını kapsayan 2013 Yılı Teknik Destek (TD) çağrısına; Isparta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ‘İşyeri hekimliği sertifikasyon ve resertifikasyon eğitim hizmeti alımı’ talebiyle başvurdu.

Isparta Valiliğine bağlı il düzeyinde birinci basamak sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden, aile hekimliği uygulamalarından sorumlu kamu kuruluşu İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre bünyesinde yeni açılan ‘Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’ ile işyeri hekimliği hizmeti de vereceğini belirtti. Müdürlük teknik destek talebinde, “Bu birimimizde görevlendirilecek olan hekimlerimiz için Sağlık Bakanlığının yetki verdiği kurum ve kuruluşların birinden resertifikasyon ve sertifikasyon hizmeti edinilmesi gerekmektedir. Bu hizmetlerin edinilebilmesi için BAKA düzeyinde danışmanlık teknik/eğitim desteğine başvurulmuştur” denildi.

HİZMET ETKİLİ, GÜVENİLİR VE ZAMANINDA OLACAK
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Karakaya teknik destekle ilgili sözleşmeyi imzaladı. Desteğin verilecek hizmetin etkili, güvenilir, zamanında olmasını sağlayacak çalışma için önemli olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Karakaya, “Özel ve kamu sektöründe çalışan işçi ile işyerlerinin güvenliği maksimum düzeye çıkarılmasını, çevre ve çalışan sağlığının önemli oranda iyileşmesini sağlayacak işyeri hekimliği hizmeti için BAKA’nın verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Batı Akdeniz’deki kalkınmaya ivme kazandıracak eğitim çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Teknik Destek Programı hazırlandığı ve çağrıya çıkıldığını hatırlatan BAKA Genel Sekreteri Engin de, “Çağrıya çıkılan Teknik Destek Programı’ndan Antalya, Burdur ve Isparta’daki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri ile sivil toplum kuruluşları gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarımız yararlanabiliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum