BAKA'dan İş Fırsatları Konferansı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta’ya Körfez ülkelerinden gelen 69 iş adamına 18 farklı sektörde yatırım ve iş fırsatlarını tanıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2011 17:13
BAKA'dan İş Fırsatları Konferansı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta’ya Körfez ülkelerinden gelen 69 iş adamına 18 farklı sektörde yatırım ve iş fırsatlarını tanıttı.
    
BAKA'nın düzenlediği 'Batı Akdeniz Bölgesi ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları' toplantısı Antalya’dan sonra Isparta’da yapıldı. Davraz Sirene Otel'deki toplantıda 7 Arap ülkesinden 69 iş adamı, Ispartalı iş çevresiyle bir araya geldi. Bölgedeki yatırım fırsatlarının değerlendirildiği toplantıda, gül ve kozmetik ürünleri başta olmak üzere 18 farklı sektörde yatırım imkânları konuşuldu.

Toplantının ilk açılış konuşmasını yapan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Körfez ülkelerine bağlı iş adamlarını Isparta’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Engin, BAKA olarak zengin körfez ülkelerinin iş adamları ile Antalyalı Isparta ve Burdurlu iş adamlarını buluşturularak büyük bir iş bağlantısının kurulması hedeflediklerini belirtti.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da Körfez ülkeleri iş adamlarının bölgede birçok sektörde yatırım yapma fırsatına sahip olduklarını kaydetti. Kaçıkoç, “Amacımız Antalya Isparta ve Burdur’un iş imkânlarını sayın dostlarımıza tanıtmak. Bu dost iş adamlarımız başta gülcülük ve kozmetik olmak üzere Antalya, Isparta ve Burdur’da kafalarına uyan sektörlerde yatırım işbirliği yapabilirler.”dedi.

ITSO olarak bu işbirliğinde kendilerine yol göstereceklerini belirten Kaçıkoç, odada Arap ülkeleri ile temas sağlayabilecek bir birim oluşturduklarını bildirdi.

Toplantıya katılanlara yönelik olarak Isparta’yı tanıtan sinevizyon gösterisinin yapılmasının ardından konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz da bölgeye gelen iş adamlarına ‘kardeşlerimiz’ diye seslendi. Oğuz, Arap ülkeleri iş adamlarına Eğirdir Gölü çevresinde ortak bir yatırım yapma çağrısında bulundu.

Oğuz, “Buraya iş adamı olarak gelmeniz önemli değil. Sizin kardeşimiz olmanız bizim için en önemli özelliktir. Biz sizin ülkelerinizi ziyaret ederken yabancı bir ülkeye değil kardeşlerimizin evine gidiyor gibi hissederiz. Türkiye’de sizin kardeşlerinizin evidir.” dedi.
Zenginliklerin, güzelliklerin birlikte paylaşılması gerektiğini ifade eden Oğuz, pek çok alanda olduğu gibi Eğirdir Gölü etrafında da ortak bir yatırım planlamasının yapılmasını arzuladığını ifade etti.

Isparta’nın zenginliklerini tanıtmaya çalıştıklarını kaydeden Oğuz, 550 bin ton elma, 170 bin ton kiraz, 10 bin ton kayısı üretildiğini, İngiliz Kraliçesi’nin kirazının dahi Isparta’dan gittiğini anlattı.

Vali Memduh Oğuz, “Biz istiyoruz ki kardeşlerimiz bu kirazı kendi memleketlerine götürsünler. Isparta kalkınmış doğal güzellikleri mükemmel aynı zamanda güvenli bir şehirdir. Yatırım yapmak çini her türlü ortam burada mevcuttur. İş adamlarımıza ‘burada para ve imkân var gelin birleşelim’ demiyorum. Bizim sizinle paylaşmak istediğimiz zenginliklerimiz güzelliklerimiz var. Gelin bunu paylaşalım diyorum.” diye konuştu.
Gül ve kozmetik ürünleri, medikal cihazlar, tarım, tarım makineleri tıbbi aromatik bitkiler, mermer orman ürünleri, mobilya, ambalaj teknoloji ar-ge, bilişim, hayvancılık başta olmak üzere geniş bir yatırım alanı olan toplantının ardından Suudi Arabistan’dan 47, Birleşik Arap Emirlikleri’nden 3, Katar’dan 3, Kuveyt’ten 2, Ürdün’den 8, Mısır’dan 4, Irak’tan 2 iş adamı Isparta’dan 75, Burdur’dan 35 olmak üzere toplam 110 iş adamıyla salondaki masalarla ikili görüşmelere başladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.