Baka'dan İŞKUR'a Ziyaret

Isparta İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, girişimcilere çağrıda bulunarak, kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda istenilen sektörde kurs açabileceklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2011 12:23
Baka'dan İŞKUR'a Ziyaret

Isparta İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, girişimcilere çağrıda bulunarak, kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda istenilen sektörde kurs açabileceklerini söyledi.
    
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile İŞKUR Müdürü Hüseyin Ergin'i ziyaret etti.
    
Ergin, BAKA'nın yatırımcıların çekilmesi ve desteklenmesi konusunda çalışmalar yürüttüğünü, İŞKUR Müdürlüğü'nün de sektörlere kalifiye eleman yetiştirdiğini hatırlattı. Yatırımcıların kalifiye eleman konusunda sıkıntılar yaşadığını ifade eden Ergin, bu konuda girişimcilere çağrıda bulundu. İŞKUR'un talebe göre kurs açtığını söyleyen Ergin, ''Kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda sektör temsilcilerinin talepte bulunması yeterli, talebe göre kurs açar, eleman yetiştiririz'' diye konuştu.
    
Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımcılarla toplantı yaparak bu konuda çağrıda bulunduklarını anlatan Ergin, imalat sektörü temsilcilerinin bu çağrıya ilgisiz kaldıklarını belirtti.
    
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, proje teklifi çağrısı kapsamında sanayicileri, kendileriyle bağlantılı olan kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettiklerini kaydetti. Projelerin 23 Mart 2011'e kadar teslim edileceğini ve değerlendirme süresinin de Haziran ayında sona ereceğini aktaran Engin, projelerde en önemli unsurun istihdam ve sürdürülebilirlik olması gerektiğini dile getirdi. 
 
Mali destek programlarının yanı sıra bölgeye büyük yatırımları çekmek için de çalıştıklarını söyleyen Engin, havacılık, turizm ve enerji alanlarında yapılacak yatırımlarda önemli ölçüde istihdam artışının sağlanacağını kaydetti.
    
İŞKUR'un çalışmayanlara yönelik girişimcilik eğitimi verdiğini hatırlatan Engin, BAKA-KOSGEB işbirliğinde önümüzdeki aylarda çalışan gençlere yönelik girişimcilik eğitimi vermeyi hedeflediklerini aktardı.
    
BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili de, İŞKUR ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde işletmeler yönelik işletmelerin iş gücü talebinin belirlenmesi için anket yapılacağını söyledi. Bu çalışmanın gereksiz kursların açılmasının önüne geçeceğini bildiren Bilgili, kaynak israfının da önleneceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.