Baka'dan Kalkınma İçin Kepez'e Destek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Antalya’nın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün biraraya geldiği toplantıda, ilçenin mevcut durumu ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2011 16:05
Baka'dan Kalkınma İçin Kepez'e Destek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Antalya’nın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün biraraya geldiği toplantıda, ilçenin mevcut durumu, belediyenin yürüttüğü çalışmalar, genç nüfusa sahip ve dinamik ilçenin kalkınmasına yönelik BAKA ile Kepez Belediyesi’nin yapılabilecekleri ele alındı.

Toplantıda, BAKA ile Kepez Belediyesi’nin mevcut işbirliğinin artırılarak devam ettirilmesi, Kepez Belediyesi’nin BAKA’ya sunacağı projeler konusunda çalışma gerçekleştirmesi ve bu projelere kalkınma ajansının teknik destek sağlaması konusunda mutabakat sağlandı.

Görevleri arasında ‘Bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek” ve “Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapmak, yaptırmak, başka kişi, kurum ve kuruluşların yaptığı araştırmaları desteklemek” bulunan BAKA, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile toplantı gerçekleştirdi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Belediye Başkanlığı’nda biraraya geldi.

DESTEKLERDE İNOVASYON ÖN PLANDA
Yaklaşık 1 yıl önce faaliyetlerine başlayan BAKA’nın Antalya, Isparta ve Burdur illerinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya yönelik çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Genel Sekreter Engin, Kepez’in kalkınmasına yönelik olarak Kepez Belediyesi ile yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Genel Sekreter Engin ise, BAKA Yönetim Kurulu’nun Eylül ayı toplantısında 2011 yılı hibe destek programının belli olduğunu, bu dönem özellikle inovasyon taşıyan imalat sanayi, tarıma dayalı sanayi ve turizm projelerinin desteklenmesi kararı alındığı söyledi. Engin, hibe destek programının detaylarının ve başvuru prosedürlerinin önümüzdeki birkaç hafta içinde BAKA’nın web sitesinde yayımlanarak ilan edileceğini kaydetti.

KEPEZ’DE SOSYAL PROJELER
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, Kepez’in 399 bin nüfusu ile Antalya’nın en büyük ilçelerinden birisi olduğunu hatırlarak, “Kepez’de yer alan nüfus, aynı zamanda genç ve dinamik bir yapıya sahip. Bu durum ilçemiz için önemli fırsatları da beraberinde getiriyor, ilçemizde girişimcilik manasında değerlendirilmesi gereken önemli bir potansiyel var” dedi.

Kepez’deki ekonomik potansiyelin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Tütüncü, “Kepez’de belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal projelere de büyük önem veriyoruz. Belediyecilik hizmetleri bir şekilde gider; ancak sosyal projeler çok önemli, bu konunun üzerinde belediye olarak hassasiyetle duruyoruz ve çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. İlçede yaşayan özellikle genç nüfusun eğitimi konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, bu konuda bir STK ile işbirliğinde 6,7 ve 8’inci sınıflara yönelik olarak ücretsiz kurs ve dershane projesini Kepez Belediyesi’ olarak düzenlediklerini kaydetti.

BAKA’nın çalışmalarını izlediklerini, BAKA Kalkınma Kurulu üyesi olarak çalışmalara belediye olarak katkı sağladıklarını belirten Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak BAKA’nın sağlamış olduğu yatırım projelerine sağlanan hibe destek programlarından yararlanmak istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.