BAKA’dan Ortak Akıl Toplantısı

Sürdürülebilir kalkınması için bütüncül bir yaklaşım ile yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirmek ve uygulamak’ görevi bulunan BAKA, Avrupa Birliği’ne proje verme hazırlığı çalışması başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2013 09:21
BAKA’dan Ortak Akıl Toplantısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Avrupa Birliği’nin ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’na üç altbaşlıkta hazırlayacağı proje başvurusu için bölgedeki kamu ve özel kurum ile kuruluşlar ve STK’lar ile toplantı düzenledi.

Antalya’da ortak akıl niteliğindeki toplantıda; ‘İstihdam’, ‘Hayat Boyu Öğrenme’ ve ‘Sosyal İçerme’ başlıkları hakkında bilgilendirme yapan BAKA, katılımcıların projede yer almasını istedikleri hizmet veya eğitim ihtiyaçları konularında görüşlerini aldı. AB proje hazırlık çalışması Isparta ve Burdur’da da çalışmalar yapılacak.

‘Isparta, Burdur ve Antalya’nın sürdürülebilir kalkınması için bütüncül bir yaklaşım ile yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirmek ve uygulamak’ görevi bulunan BAKA, Avrupa Birliği’ne (AB) proje verme hazırlığı çalışması başlattı.

BAKA, AB’nin aday ülkelerin tam üyeliğe hazırlanmasürecinin bileşenlerden biri olan ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’ kapsamında çıkılan ‘Operasyon Teklif Çağrısı’na hazırlanacak projeler için toplantı düzenledi.

KURUM VE KURULUŞLAR İLE STK’LAR İLE TOPLANTI
‘İstihdam’, ‘Hayat Boyu Öğrenme’ ve ‘Sosyal İçerme’ başlıklarındaki proje hazırlık toplantısı BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Teknokent Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Antalya Sağlık ve SGK il müdürlükleri, Akdeniz Üniversitesi, Antalya L Tipi Cezaevi, özel hastaneler, Kent Konseyi, belediyeler, Rehberler Odası, ALTİD, Kooperatifler Birliği temsilcileri katıldı.

AB’nin İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ve çıkılan Operasyon Teklif Çağrısı hakkında bilgi veren BAKA Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Deniz Demirbaş, çağrının farklı öncelik eksenlerini kapsamakta ve amaç olarak daha iyi iş olanaklarının oluşturulması, daha geniş bir sosyal uyum, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve bilgi temelli bir ekonomiye geçiş hedefi taşıdığını söyledi.

BAKA’nın İstihdam, Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal İçerme başlıklarında proje başvurusuna hazırlandığını ifade eden Demirbaş, toplam bütçesi 144 milyon Euro olan programın 63 milyon Euro bütçe ayırdığı istihdam başlığındaki önceliğin özellikle kadınların işgücüne katılımlarını artırarak ve özellikle gençler için olmak üzere işsizlik oranlarını azaltarak, daha çok insanı istihdama çekmek ve istihdamda kalmalarını temin etmek olduğunu belirtti. BAKA Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Demirbaş, proje hazırlanacak diğer iki başlıkla ilgili şu bilgiyi verdi:

‘HAYAT BOYU ÖĞRENME VE SOSYAL İÇERME’
“Bütçesi 33 milyon Euro olan ‘Hayat Boyu Öğrenme’ başlığındaki öncelik, yaşam boyu öğrenmenin ilerletilmesi ve insan kaynağına işletmeler ve işçiler tarafından yatırım yapılmasının teşvik edilmesiyle, işçilerin, işletmelerin ve girişimcilerin uyum yeteneklerinin arttırılmasıdır.

Bütçesi 20 milyon Euro olan diğer bir başlık olan Sosyal İçerme’de ise öncelikler itina gösterilmesi gereken kişilerin işgücüne dâhil olmalarının sürdürülebilir hale getirilmesi ve işgücü piyasasındaki tüm ayrımcılık türleri ile mücadele edilmesi amacıyla gereken imkânları sağlayarak içermeci bir işgücü piyasasının teşvik edilmesi olarak belirlenmiş.

Toplantımızın amacı kurumunuzun hizmet veya eğitim ihtiyaçları ile fikirlerinizi bizlerle paylaşmanız ve projede yeralmasını sağlamak. Toplantı sonrasında da aranızda değerlendirip bize bildirebilirsiniz. Isparta ve Burdur’da da proje konusunda çalışmalarımız sürüyor.”

Projelerde yeralmasını istedikleri faaliyetler ve çalışmalarla ilgili görüşlerini aktaran katılımcılar, önümüzdeki günlerde yeni faaliyet ile çalışmalarla ilgili görüşlerini BAKA’ya iletecek. Burdur ve Isparta’da da kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar ile de AB proje hazırlığı ile ilgili birebir görüşmelerle hazırlık çalışması sürdürülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.