BAKA'dan Proje Hazırlama Eğitimi Verdi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), 2011 Mali Destek Programı kapsamında verdiği proje hazırlama eğitimleri, Antalya'nın Alanya, Isparta'nın da Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde de gerçekleştirilerek tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2011 14:55
BAKA'dan Proje Hazırlama Eğitimi Verdi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), 2011 Mali Destek Programı kapsamında verdiği proje hazırlama eğitimleri, Antalya'nın Alanya, Isparta'nın da Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde de gerçekleştirilerek tamamlandı. Yerel kapasiteyi geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen proje hazırlama eğitimleri, Antalya, Burdur ve Isparta il merkezlerinde; Antalya'nın Kumluca, Kaş ve Manavgat, Burdur'un da Yeşilova ve Bucak ilçelerinde de gerçekleştirilmişti. 

BAKA, 'Kar amacı güden' ve 'kar amacı gütmeyen' kurum ile kuruluşlara yönelik yeni mali destek programına başvuruları öncesinde Antalya, Burdur ve Isparta merkezleri ile ilçelerinde programladığı proje hazırlama eğitimlerini bitirdi. BAKA'nın, 15 Aralık'ta başlayan proje hazırlama eğitimleri, Alanya'da ALTSO Konferans Salonu'nda, Yalvaç'ta Belediye Meclis Salonu'nda ve Eğirdir'de ise Eğirdir Lisesi Toplantı Salonu'nda da gerçekleştirildi. 

2010-2013 Bölge Planı'nda belirtilen temel amaç ve öncelikleri göz önünde bulundurarak 2011 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesi çerçevesinde 28 Kasım 2011'de çıkılan 3 alt başlıktan oluşan toplam 20 milyon TL'lik doğrudan finansman desteğini içeren 2011 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirmenin de yapıldığı proje hazırlama eğitimlerini, BAKA Proje Birim Başkanı Sinan Mesuter, İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Kamil Demirbaş, uzmanlar Mehmet Fehmi Dündar, Gülsüm Erbil ve Şükran Karadayı'dan oluşan ekip verdi. 

BAKA'nın teklif çağrısının başvuruların 'kar amacı güden' kurumlar için 27 Ocak 2012, 'kar amacı gütmeyen' kurumlar için de 26 Ocak 2012 saat 17.00'ye kadar yapılması ve sonra gelecek projelerin kabul edilmeyeceğine dikkat çekildi. Hazırlanacak projelerin uygulama süresinin 8 aydan uzun olamayacağı ve projelerin Antalya, Burdur ile Isparta'yı kapsayan TR 61 Düzey 2 bölgesinde gerçekleştirilmesi zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan BAKA uzmanları, Mali Destek Programları'nda belirlenen öncelik alanları kapsamında öncelikli olarak tercih edilecek projelerle ilgili de bilgiler verdi. 

3 ALT BAŞLIK VE HEDEFLERİ 
Hibe desteği için toplamda 20 milyon TL bütçe ayrılan Mali destek programının 3 alt başlıktan oluştuğu hatırlatılan eğitimlerde, 'Batı Akdeniz'de faaliyet gösteren işletmelerin; yenilikçi teknolojileri kullanımlarının desteklenmesi, katma değeri yüksek ürünler üretmeleri, markalaşmaları, pazarlama ağlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası alanda rekabet güçlerinin artırılması hedefleyen 'Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın ilk alt başlık olduğu belirtildi. Bu başlıkta 40 bin TL ile 400 bin TL arasında hibe desteği verilecek. 

İkinci alt başlığın ise, 'tarıma dayalı sanayi sektörlerine yönelik faaliyetlerinin desteklenmesi yoluyla rekabet gücü kazanmaları, yurtiçi/yurtdışı tanıtım ve pazarlamanın etkin kılınarak bölgenin istihdam gücünün artırılması'nı hedefleyen 'Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı' olduğu, üçüncü alt başlığın da 'alternatif turizm alanları ile turizmin 12 aya yayılmasını' hedefleyen 'Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı' olduğu vurgulandı. Bu iki alt başlıktaki en az destek miktarı 30 bin TL ile en yüksek destek miktarının ise 300 bin TL olduğu hatırlatıldı. 

PROJEDE ARTI PUANLAMALAR 
Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili hatırlatmalar yapan BAKA uzmanları, projelerin puanlamalarında önemli noktalara da dikkat çekti. Değerlendirme yapılırken 'kurum/işletme'nin proje teklifinde bölgesel/ulusal üniversiteler ile ortaklık/(iştirakçi) öngörmesinin artı 5 puan, 'Uygulanan yöntem ve faaliyetler, çevreyle uyumlu üretim modellerini içermesi ve bu yolla çevresel sürdürülebilirliğini sağlamasının artı 4 puan getireceği ve ilgili ekipman alımlarında ise 20.000 TL'yi aşmayan kalemlerde yerli malı alımı öngörülmesinin de artı 4 puan getireceğine dikkat çekildi. 

Yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimlerin de gerçekleştirildiği proje hazırlama eğitiminde, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Proje hazırlama eğitiminde, katılımcıların soruları konuların anlatımı sırasında cevaplandırıldı. 

Desteklerden faydalanmak isteyen tüm ilgili kişi ve kurumlara açık proje hazırlama eğitimleri; Alanya, Yalvaç ve Eğirdir'in yanısıra Antalya, Burdur ve Isparta il merkezlerinde; Antalya'nın Kumluca, Kaş ve Manavgat, Burdur'un da Yeşilova ve Bucak ilçelerinde de verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.