Baka’dan Proje İzleme Eğitimi

BAKA 2012 Mali Destek Programı’ndan yararlanacak Isparta ve Burdur’daki başarılı proje sahiplerine, BAKA İzleme-Değerlendirme Birimi tarafından izleme süreciyle ilgili eğitim verildi.

Yayınlanma:
Baka’dan Proje İzleme Eğitimi

Mali Destek Programı’ndan yararlanacak proje sahiplerine, ‘Görünürlük Kuralları, İhale Kuralları, Satın Alma Usulleri, Sözleşme Değişiklikleri, Uygun Maliyetler ve Dokümantasyon’ konularında eğitim verildi.

BAKA’nın 2012 Mali Destek Programı’ndan yararlanacak kurum ve kuruluşlar için düzenlediği izleme süreci eğitim programı, Isparta ve Burdur’da gerçekleştirildi.

2012 Mali Destek Programı’ndan Isparta’dan 12’si kamu 24, Burdur’dan ise 4’ü kamu 13’ü KOBİ 24 proje destek almaya hak kazandı. Eğitimler, Isparta’da ITSO Toplantı Salonu’nda, Burdur’da ise BUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Mali destek almaya hak kazanan kamu ve KOBİ projelerin temsilcilerinin katıldığı eğitim toplantılarında BAKA İzleme-Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Deniz Demirbaş, uzmanlar Şükran Karadayı, Aslıhan Candan, Abdurrahman Özsoy, Tolga Keskin ve Eşref Yiğitbaşı süreç hakkında yararlanıcıları bilgilendirdi.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı eğitim programında, projelerin uygulama döneminde mali destek yararlanıcılarının yükümlülükleri ve uyması gerektiği kurallar anlatıldı. Eğitim toplantısında, eğitim, proje uygulama dönemi, mali destek sözleşmesi ve ekleri, izleme ve destek faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Projeler kapsamında yapılacak olan faaliyetlerde uymakla yükümlü olunan görünürlük gereklilikleri, satın alma usul ve esaslarının, temel satın alma kurallarının, satın alma yöntemlerinin (ihale usul ve esasları) ve satın alma işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olan sıkıntıların çözümüne yönelik uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.