BAKA'dan Üniversitelilere İş Hayatı İçin Tavsiyeler

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri ile konferanslarda biraya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2012 13:20
BAKA'dan Üniversitelilere İş Hayatı İçin Tavsiyeler

Bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan kurum BAKA’nın kuruluş nedeni, çalışmaları ve faaliyetleri ile bilgiler veren Tuncay Engin, öğrencilere başarılı olabilmek için kendine güvenmeleri, vizyon ile hedef koymaları ve mesleki donanımlarını artırmaları tavsiyelerinde bulundu.

Geleceğin iktisatçı ve idarecileri olacak İİBF öğrencileri, öğrenci topluluklarının düzenlediği konferanslarda BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile buluştu. SDÜ Ekonomi ve Yönetim ile Endüstri ve Kalite topluluklarının düzenlediği konferansların konuşmacısı Tuncay Engin oldu. Engin, ‘BAKA’nın bölgeye kattığı kazanımlar’ ve ‘Batı Akdeniz ve Türkiye’de Ekonomik Gelişmeler’ konu başlıklı konferansını, İİBF İbrahim Naci Karaduman Konferans Salonu’nda verdi.

Çok sayıda İİBF öğrencileri ile İİBF Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf DEMİR ve öğretim üyelerinin de dinleyici olarak katıldığı konferanslarında, Genel Sekreter Tuncay Engin, BAKA’nın bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan bir kurum olduğunu, ihracatın, istihdamın ve yatırımların artırılmasına katkı sağlamak, bölgenin tanınırlığını yurtiçi ve yurtdışında artırmak gibi önemli görevleri olduğunu anlattı.

DİNAMİK YAPI VE İYİ YETİŞMİŞ ÇALIŞAN
BAKA’nın yeni ve gelecekte çok büyük katkılar sağlayabilecek önemli kurum olduğunu belirten Tuncay Engin, “Dinamik yapısı var, çalışanları çok iyi yetişmiş. Özerk yapıda Kalkınma Bakanlığı’na dolaylı olarak bağlı. Üniversiteler gibi kendi kararlarını alıyor. Tüzel kişiliği olan kendine özgü kuruluş. Merkezi Isparta’da Antalya ve Burdur’da Yatırım Destek Ofisleri var” dedi. Genel Sekreterliğin icrai görevin yürütüldüğü bölüm olduğunu belirten Tuncay Engin, şöyle devam etti:

“Kalkınma ajansını birçok kurumdan öne çıkaran husus yönetim kurulunun yapısı. Antalya, Burdur ve Isparta’nın valileri, 3 ilin belediye başkanları, 3 ilin ticaret ve sanayi odası başkanları, 3 ilin il genel meclisi başkanlarından oluşuyor. Yani devleti ve hükümeti temsil eden valiler var. İş dünyasını temsil eden ticaret ve sanayi odası başkanları, halkı temsil eden belediye başkanları ve il genel meclisi başkanları var. Kurumsal yapı güçlü. Dolayısıyla etki alanı da oldukça fazla. Çalışmalarını katılımcı bir anlayışla valilikler, üniversiteler, belediyeler, ticaret odaları, işadamları dernekleri ile yürütmektedir.”

KENDİNE GÜVEN, VİZYON, HEDEF
Üniversitelilere kendi hayatından örnekler veren BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, öğrencilerin başarılı olmaları için okul bitmeden yapmaya karar verdikleri meslekleriyle ilgili donanımlarını artırmaları, yabancı dil ve meslekle ilgili konularda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Öğrencilerin okuldan mezun olduktan sonra iş bulmada sıkıntı yaşamamaları için şimdiden hazırlanmalarının önemini vurgulayan Engin, “Geleceğinizi şekillendirme açısından kendine güven, vizyon koyma, hedeflerine yaklaşmadaki durumu sıklıkla kontrol etme yaklaşımınız olmazsa iş bulmada sıkıntı yaşarsınız. Alan tecrübesi, yenilikçi ve kendine özgü olanlar daha başarılı oluyor. Hangi işi yapıyorsak yapalım nerede olursak olalım, farklılık ve farkındalık oluşturabilirsek, inovativ bir yaklaşım ortaya koyarsak ve profesyonel çalışma koşullarını uygulayabilirsek başarılı oluruz. Bizler hepinizin iş hayatında başarılı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.